Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Berdych zkusí ve druhém vystoupení na Turnaji mistrů něco přidat

Londýn - Tenista Tomáš Berdych se ve druhém utkání na Turnaji mistrů střetne s Američanem Andym Roddickem. Aby udržel v Londýně šanci na postup do semifinále, měl by český hráč ve středečním souboji poražených vyhrát. "Soustředím se na zápas s Roddickem, ve kterém se pokusím něco přidat. Uvidíme, tenis je nevyzpytatelný," řekl Berdych po pondělním duelu s Novakem Djokovičem.

Pětadvacetiletý Berdych se na podzim potýká se ztrátou formy, a tím pádem se vytratilo i sebevědomí. To se projevilo při pondělní porážce s Djokovičem. Naopak Roddick nebyl daleko od výhry nad jedničkou Rafaelem Nadalem.

Berdych by měl v duelu s Roddickem zlepšit úspěšnost prvního servisu, která dosáhla necelých padesáti procent. A musí se připravit na tradičně drtivé podání amerického hráče, který proti Nadalovi nastřílel 18 es. Míče z jeho rakety navíc létaly na polovinu španělského tenisty rychlostí až 225 kilometrů v hodině. "Proti Nadalovi jsem hrál dobře. Měl jsem plán, který jsem dlouho naplňoval, než Rafa zlepšil forhend a převážil misky vah," řekl Roddick. "Jsem nabitý energií, kterou ještě umocňuje skvělá atmosféra. Lepší jsem na Masters nezažil," dodal.

Berdych má s Roddickem bilanci 2:6 a letos s ním už třikrát prohrál. Nejdříve v semifinále v Brisbane, pak v San José a následně ve finále v Miami. "Čekal jsem na svou šanci, jedna mohla stačit, ale nedal mi ji za celý zápas," komentoval Berdych začátkem dubna finále v Miami.

O případném postupu ze skupiny mezi poslední čtveřici Turnaje mistrů nechtěl Berdych spekulovat. Musí nejdříve porazit Roddicka a pak případně i Nadala. "Zázraky se ve sportu nedějí. Nebalím to, určitě ne, ale myslet na semifinále je zbytečné," řekl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články