Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Berdych zkusí udržet postupové naděje, v cestě stojí Tsonga

Londýn - Tomáš Berdych nastoupí ke svému druhému utkání na Turnaji mistrů proti Jo-Wilfriedu Tsongovi z Francie. Berdych v pondělí prohrál vyrovnaný třísetový zápas s Britem Andym Murraym, Tsonga nestačil na prvního hráče světa Novaka Djokoviče ze Srbska. Vítěz si udrží naději na semifinále. Utkání můžete sledovat v podrobné on-line reportáži na našem webu.

Sedmadvacetiletý český daviscupový reprezentant se s Tsongou střetne potřetí během měsíce. Ve finále ve Stockholmu i o týden dříve ve čtvrtfinále v Šanghaji odešel z dvorce jako vítěz Berdych, který vede i celkovou bilanci 3:1.

"Tsonga je nepříjemný hráč, a když mu to jde, nenechá člověka dostat se do hry. Zatím se mi to povedlo dvakrát ubránit, zejména ve finále ve Stockholmu. Uvidíme, s čím přijde," citoval Berdycha iDNES. Hráč doufal, že nedávné výhry promění v určitou psychickou výhodu. "Může být, budu na tom stavět," přitakal.

Berdych hraje na Turnaji mistrů potřetí v kariéře a dosud vždy prohrál úvodní zápas. Zatímco předloni skončil ve skupině, minulý rok přidal dvě výhry a dostal se do semifinále. K tomu letos potřebuje po Tsongovi vyzrát i na Djokoviče.

Trenéři se hodí do gala

Také v dalších dvou zápasech odloží Berdychův trenér Tomáš Krupa a kondiční kouč David Vydra teplákové soupravy. Berdych vyhrál před Turnajem mistrů sázku a jeho realizační tým musí v Londýně chodit do hlediště v oblecích s kravatou.

"Klukům to slušelo," řekl Berdych Radiožurnálu po prohře s Murraym. "Docela se to sem hodí, je to na oblek dobré místo. Když můžou být fotbaloví nebo hokejoví trenéři v obleku, proč by nemohli ti moji. Navíc tu sedí skoro jako v divadle a nepotí se, protože hraju já, tak proč by nemohli vypadat dobře," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články