Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Berdych zakončil sezonu zápasem v exhibiční lize

Praha - Tenisová sezona oficiálně skončila finálovým zápasem o Davisův pohár. Už podruhé se ale v prosinci hraje Mezinárodní tenisová profesionální liga a stejně jako loni se jí zúčastnil i český zástupce Tomáš Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych si exhibiční IPTL ligu pochvaluje

Exhibiční liga známá pod zkratkou IPTL má zvláštní pravidla - tie break se hraje už za stavu 5:5, každá dvouhra nebo čtyřhra trvá jen jednu sadu a výsledek celého zápasu se počítá jako součet všech získaných gamů. Podle Tomáše Berdycha nabízí tento druh exhibice nový divácký pohled na tenis. "Je to něco nového, co se snaží lidi přivést k tenisu trochu jiným způsobem," řekl český tenista.

Na hřišti se střídají muži, ženy i tenisové legendy. Tým tráví duel společně na lavičce a fandí si navzájem. Obzvlášť v tom vyniká spoluhráč Andy Murrayho z týmu Japan Warriors - Australan Nick Kyrgios. Právě Kyrgios Berdycha porazil letos v IPTL jako poslední před návratem české jedničky domů. Celkem Berdych odehrál dvanáct setů, vyhrál dva ve dvouhře a dva v deblu. I když už teď zůstane v Čechách, český tenis může mít ve finále druhého ročníku IPTL své zastoupení. V Asii totiž zůstává Kristýna Plíšková a její tým Singapore Slammers je zatím v tabulce druhý.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články