Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Berdych začal turnaj v Rotterdamu vydřenou výhrou nad Simonem

Tomáš Berdych vstoupil do turnaje v Rotterdamu vydřenou výhrou 7:6 a 6:4 nad Gillesem Simonem z Francie. Dalším soupeřem Berdycha, který ve druhé sadě promarnil vedení 4:0, bude desátý nasazený Denis Shapovalov z Kanady.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych vyřadil v Rotterdamu Simona

Na divokou kartu hrající Berdych jako první v úvodní sadě ztratil za stavu 4:4 podání, ale Simon toho stejně jako poté za stavu 5:5 nedokázal využít. Do tie-breaku vstoupil lépe český vítěz turnaje z roku 2014, ale dva první setboly neproměnil. Sám pak při skóre 7:8 dal soupeři šanci set ukončit, ale nakonec zkrácenou hru získal pro sebe.

Ve druhé sadě se 59. hráč světového žebříčku ujal vedení 4:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. Simon, který se do hlavní soutěže probojoval z kvalifikace, však dokázal vyrovnat, ale další komplikace už Berdych nepřipustil. Okamžitě sebral soupeři servis a vzápětí utkání ukončil. Se Simonem tak už ve čtvrtém utkání za sebou neztratil ani set.

Se Shapovalovem, kterému v pořadí ATP patří 25. místo, se český tenista utká potřetí. Zatím má s devatenáctiletým Kanaďanem vyrovnanou bilanci.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články