Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych vyzve v Miami Federera

Miami (USA) - Tenista Tomáš Berdych porazil ve 3. kole turnaje Masters v Miami Argentince Horacia Zeballose 6:4 a 7:5. V osmifinále vyzve světovou jedničku Švýcara Rogera Federera, jenž po nevýrazném výkonu zdolal Francouze Florenta Serru až díky dvěma vyhraným tie-breakům. V turnaji žen již dohrála nasazená jednička Ruska Světlana Kuzněcovová, která v osmifinále dostala výprask 3:6 a 0:6 od Francouzky Marion Bartoliové.

Nasazená šestnáctka Berdych využil v prvním setu jeden brejkbol, což stačilo k vedení 1:0. Ve druhém dějství však čtyřiadvacetiletý daviscupový reprezentant brzy své podání prohrál a neustále dotahoval náskok stejně starého Argentince. V osmé hře se mu povedlo vyrovnat a po dalším brejku ve dvanácté hře se může těšit na jubilejní desátý souboj s Federerem.

Dosud s fenomenálním Švýcarem osmkrát prohrál a porazil ho jen na olympiádě v Aténách v roce 2004. Jejich poslední vzájemný duel loni na Australian Open musel rozhodnout až pátý set, přičemž český tenista vedl již 2:0 na sety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články