Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych vyzve na Turnaji mistrů Djokoviče, Wawrinku a Čiliče

Londýn - Tomáš Berdych se na tenisovém Turnaji mistrů v Londýně utká ve skupině s nejvýše nasazeným Novakem Djokovičem, Stanem Wawrinkou a Marinem Čiličem. Druhou čtveřici tvoří Roger Federer, Andy Murray, Kei Nišikori a Milos Raonic. Rozhodl o tom los v Londýně. Hrát se začne v neděli. Hrát se začne v neděli a soutěž pro osm nejlepších tenistů roku vyvrcholí o týden později 16. listopadu.

Berdych k prvnímu zápasu nastoupí v pondělí 10. listopadu od 15:00 SEČ proti Wawrinkovi. Toho měl ve skupině i loni a prohrál ve třech setech. Se Švýcarem má celkovou bilanci 5:9. Se světovou jedničkou Djokovičem, který Turnaj mistrů vyhrál v letech 2008, 2012 a 2013, má dokonce vysoce negativní bilanci 2:16. Pouze nad Čiličem vede 5:4. Berdych si na Turnaji mistrů si zahraje popáté za sebou, počtvrté má ve skupině Djokoviče.

Při předešlých čtyřech startech mezi osmičkou nejlepších nikdy nevyhrál úvodní duel a postoupit ze skupiny do semifinále dokázal jen v roce 2011. Dál se ale nedostal. "Skupina je velmi těžká, ale zároveň to bude vzrušující," řekl letošní vítěz US Open Čilič. "Mnoho let jsem Turnaj mistrů sledoval v televizi a teď mám šanci být jeho součástí. Těším se, že to bude skvělá zkušenost," řekl Chorvat.

Vzájemné bilance:

BERDYCH vs. ČILIČ 5:4

BERDYCH vs. DJOKOVIČ 2:16

BERDYCH vs. WAWRINKA 5:9

Djokovič bude v Londýně hájit pozici světové jedničky a je favoritem skupiny - s Berdychem, Wawrinkou a Čiličem má dohromady bilanci 41:5. Do britské metropole navíc přijede krátce po narození syna a jako čerstvý vítěz halového turnaje Masters v Paříži, kde v pěti zápasech neztratil v minulém týdnu ani set.

Švýcar Federer na Djokoviče ztrácí v žebříčku 1 310 bodů, neporažený vítěz Turnaje mistrů může získat maximálně 1 500 bodů. Start v Londýně si vybojoval i Španěl Rafael Nadal, na konci října však oznámil, že kvůli operaci slepého střeva Turnaj mistrů vynechá. 

Rozlosování tenisového Turnaje mistrů

Dvouhra:

Skupina A: Djokovič (1-Srb.), Wawrinka (3-Švýc.), Berdych (6-ČR), Čilič (8-Chorv.).

Skupina B: Federer (2-Švýc.), Nišikori (4-Jap.), Murray (5-Brit.), Raonic (7-Kan.).

Čtyřhra:

Skupina A: B. Bryan, M. Bryan (1-USA), Peya, Soares (3-Rak./Braz.), Rojer, Tecau (5-Niz./Rum.), Kubot, Lindstedt (8-Pol./Švéd.).

Skupina B: Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.), Benneteau, Roger-Vasselin (4-Fr.), Granollers, M. López (6-Šp.), Dodig, Melo (7-Chorv./Braz.).

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články