Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych vypadl ve Valencii, o účasti na Turnaji mistrů se rozhodne v Paříži

Valencie (Španělsko) - Tomáš Berdych nenavázal na titul ze Stockholmu a s turnajem ve Valencii se rozloučil hned v 1. kole. Druhý nasazený tenista podlehl domácímu Španělovi Pablu Andújarovi relativně snadno 3:6 a 2:6. O Berdychově účasti na Turnaji mistrů se tak rozhodne až příští týden v Paříži.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Liu Jianmin

Berdych potřeboval ve Valencii postoupit minimálně do semifinále, aby přidal body do žebříčku sezony pro Turnaj mistrů. V něm je zatím sedmý a o poslední tři z osmi míst bojuje s pěticí Kei Nišikori z Japonska, Andy Murray z Británie, Milos Raonic z Kanady, David Ferrer ze Španělska a Grigor Dimitrov z Bulharska.

Devětadvacetiletý Berdych vypadal po titulu ve švédské metropoli z minulého týdne unaveně a bez jiskry. Andújar toho využil, výborně rozděloval údery do stran a účinně hru zkracoval za síť. Český tenista nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů a sám přišel v každé sadě dvakrát o podání. Zápas ztratil za sedmdesát minut.

Berdych prohrál letos v 1. kole na okruhu ATP teprve podruhé, stejně dopadl hned při vstupu do sezony na turnaji v Dauhá. Celkem čtyřikrát letos nezvládl svůj první zápas turnaje, protože ještě dvakrát vypadl ve 2. kole, když v prvním měl volný los.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články