Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Berdych vypadl na French Open v 1. kole, dařilo se Luciím

Paříž - Tenista Tomáš Berdych prohrál na letošním French Open už v prvním kole. Český tenista, nasazený jako číslo devatenáct, prohrál pětisetovou bitvu s Italem Simonem Bolellim 4:6, 4:6, 7:5, 6:4 a 3:6. Český hráč a vítěz nedávného turnaje z Mnichova měl před cestou do Roland Garros týden klid kvůli zranění stehenního svalu, ale do Francie odjel bez komplikací. "S tím mým stylem se s antukáři budu trápit vždy daleko víc. Může se říct, papírově slabší soupeř, ale ti kluci, co hrají antukovou hru, z toho mohou těžit. Když mají proti sobě hráče, který nemá stejný styl, tak jim to krásně sedí," říkal Berdych po vyřazení.

Silného soupeře v podobě Američana Andyho Roddicka bude mít v 2. kole i
Minář, který bez výraznějších problémů vyřadil Španěla Oscara Hernandeze ve třech setech 6:3, 7:6 a 6:3. Vítěz letošních challengerů v Barlettě a Sofii je tak spolu s Radkem Štěpánkem již jediným mužským zástupcem českého
tenisu na turnaji.  

Dařilo se také českým tenistkám Lucii Šafářové a Lucii Hradecké, která tak navázala na skvělé výkony z minulého týdne a Rakušance Yvonne Meusburgerové povolila pouze tři hry. V boji o postup do třetího kola se utká se Španělkou Carlou Suareovou Navarrovou. Mnohem více práce měla Šafářová, která až ve třech setech vyřadila Sabine Lisickou po setech 6:2, 1:6 a 6:1.  

Nyní českou fedcupovou reprezentantku čeká Američanka Venus Williamsová, s kterou hrála nedávno na turnaji v Římě a prohrála 1:2. "Určitě se na ten zápas těším. Je to výborná hráčka, hraje výborný tenis, ale já se s tím pokusím poprat," řekla dvaadvacetiletá brněnská tenistka směrem k zápasu s turnajovou trojkou.

Se soutěží se naopak rozloučil Jiří Vaněk, který si účast vybojoval v kvalifikaci. V prvním kole nestačil na Chilana Fernanda Gonzaleze, když si vypracoval jen jeden brejkbol, který nevyužil. Sám s loňským čtvrtfinalistou ztratil podání pětkrát a podlehl 6:3, 6:2 a 6:3.

Nedařilo se ani Barboře Záhlavové-Strýcové, která měla na dosah postup, ale nevyužila ve třetí sadě vedení 3:0 a nakonec se Španělkou Lourdes Dominguezovou-Linovou prohrála 6:1, 4:6 a 7:9. "Ani nevím, proč jsem prohrála. Je to takové smutné. Tři hodiny tam běháte jak blázen a pak prohrajete. Měla jsem i křeče. Jsem hrozně smutná," řekla bývalá dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open.

Safinová nadělila soupeřce dva kanáry

Ruská tenistka Dinara Safinová vstoupila do francouzského turnaje Roland Garros, jak se na světovou jedničku sluší. Na centrálním dvorci dnes neztratila za hodinu a minutu ani jednu hru. Její rychlou a kvalitní práci odnesla debaklem Britka Anne Keothavongová. "Jen jsem hrála míč za míčem, hru za hrou a takhle to dopadlo," jako by se Safinová po utkání tak trochu omlouvala. Ruska chce v Paříži zaútočit na svůj premiérový grandslamový titul, i proto k sobě byla kritická. "Mohla jsem lépe podávat a hrát ještě tvrději." 

Safinová nevyužila první čtyři mečboly, než nakonec zápas ukončila vítězným forhendem po čáře. "Když jsme si potřásly rukou, tak mi řekla, že jsem jí aspoň hru mohla nechat," uvedla Safinová. "Umím si představit, jak se na kurtu asi cítila, ale já jsem při hře uzavřená do sebe a hraji na maximum," konstatovala.

Keothavongová, 48. hráčka světa, měla pár šancí na zisk alespoň jedné hry. Promarnila dva brejkboly ve třetí hře první sady a ve druhém setu při svém podání vedla dokonce 40:0, ale nestačilo to.

Nadal překonal na Roland Garros rekord

Své úvodní zápasy bez problémů zvládli hlavní favorité mužské dvouhry. Rafael Nadal sice třikrát ztratil vlastní servis, ale na pařížské antuce nadále zůstává neporažen. V prvním kole porazil Brazilce Marcose Daniela 7:5, 6:4 a 6:3 a zahájil cestu za pátým titulem na French Open. "Nebyl to výkon na mé nejvyšší úrovni, ale tak to je v prvním kole vždycky. Vyhrál jsem ve třech setech, což je pozitivní," řekl španělský hráč.

První hráč světa Nadal vyhrál na Roland Garros již 29. zápas po sobě, čímž
překonal rekord legendárního Björna Borga, který v letech 1978 až 1981
vyhrál osmadvacetkrát v řadě. Nadal zároveň vyrovnal absolutní rekord,
který vytvořila Chris Evertová v rozmezí let 1974-75 a 1979-81. Američanka vynechala French Open 1976-78.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články