Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Berdych: Výkon se stupňuje v každém zápase

Londýn - Tomáš Berdych je spokojen s prvním týdnem wimbledonského turnaje, který dnes zakončil vítězstvím v rychlé dohrávce s Alexem Bogomolovem. Z postupu do osmifinále turnaje se těší obzvláště poté, co na French Open vypadl v květnu v prvním kole. V dalším zápase ho čeká další americký tenista Mardy Fish, s nímž se Berdych ještě neutkal a který je podle něj všestranným a nebezpečným hráčem.

"Je to hodně nepříjemný hráč tím, že opravdu dokáže hru měnit. Nemá vyloženou slabinu, umí všechno," řekl Berdych o Fishovi. Je si ale jist, že určitě najde něco, čím se Fish dá porazit. Nevýhodou ale prý je, že spolu dosud nehráli. "První zápas je vždy nepříjemný. Člověk to nemá osahané a neví úplně, co přijde. Ale teď už nebude žádný lehký soupeř," zdůraznil Berdych.

Ocenil, že dosavadními zápasy prošel bez komplikací. "Nejsou v tom velké výkyvy a výkon v každém zápase se stupňuje. Troufám si ale říci, že je pořád co přidat," poznamenal.

Nevadí mu, že nemá za sebou náročné pětisetové bitvy, které absolvoval v úvodních kolech ve Wimbledonu loni. "Tohle je lepší varianta," řekl finalista minulého ročníku. Připustil, že výhra v pětisetovém boji může posílit hráčovu psychiku, ale má i odvrácenou tvář. "Člověk musí víc dbát na regeneraci. Je víc unavený, tělo víc bolí," konstatoval.

Neděli hodlá strávit jako každý jiný den volna mezi zápasy. "Půjdeme si přes oběd zatrénovat. Tak hodinku, hodinku a půl, asi s nějakým cvičením. Pak bude půl dne nějaký odpočinek. Nic zvláštního nás nečeká," řekl Berdych.

Cetkovská si musí prodloužit rezervaci

Petra Cetkovská si po nečekaném postupu do osmifinále Wimbledonu bude muset prodloužit rezervaci v hotelu, který měla zamluvený jen do neděle. "Takže pak asi půjdeme na ulici. Doufám, že tam nebude plno," smála se. "Ale takové starosti bych uvítala každý týden," dodala.

Po výhře nad Srbkou Anou Ivanovičovou je nesmírně šťastná, třebaže svému úspěchu ještě nemůže uvěřit. Když se zápas vyvíjel v její prospěch, nechtěla si to připouštět. "Snažila jsem se nemyslet vůbec na nic, hrát míč po míči. Vlastně jsem měla úplně v hlavě tmu. To je asi lepší," prohlásila. Být osmifinalistkou Wimbledonu je podle ní krásný pocit. "Ale je pořád těžké tomu uvěřit. Jsem strašně šťastná," prohlásila. "Byla jsem ráda, že jsem se po hodně dlouhé době dostala do hlavní soutěže a že si zahraju Wimbledon. Co se děje teď, mě strašně těší," konstatovala 81. hráčka světového pořadí.

Její osmifinálovou soupeřkou bude Němka Sabine Lisická. "Nemá takové jméno jako Agnieszka Radwaňská nebo Ivanovičová, ale je to také strašně dobrá hráčka úplně jiného stylu," řekla Cetkovská, která s Lisickou ještě nehrála. "Nevím, co od ní mám čekat. Rozhodně velké rány," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články