Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych vedl nad Federerem už 5:2 ve třetím setu, přesto v Torontu končí

Toronto - Tenista Tomáš Berdych vypadl na turnaji série Masters v Torontu ve čtvrtfinále. Český hráč svedl velkou bitvu s Rogerem Federerem, ve které ho dělily dva míče od postupu. Ve třetí sadě vedl Berdych už 5:2, ale zápas prohrál 3:6, 7:5 a 6:7. Federer dokázal Berdycha porazit podeváté v kariéře, ale poprvé v letošní sezoně. Berdych bývalého prvního hráče světa zdolal v Miami a poté rovněž ve čtvrtfinále grandslamového Wimbledonu.

Z Federera čišela od prvního míče zápasu v Torontu touha Berdycha zdolat. Český hráč neudělal v zásadě nic špatně, ale hra vítěze šestnácti grandslamových titulů Federera neměla daleko k dokonalosti. Švýcar hrál na maximální riziko, dostával Čecha pod tlak a účinně se vydával pro body k síti. V prvním setu Federer prolomil Berdychovo podání v šesté hře, což mu k zisku úvodní sady stačilo.

Ve druhém setu ale Berdych mnohem lépe podával a mohl při returnu vyvinout větší tlak na servis soupeře. Díky tomu si vypracoval postupně čtyři brejkboly, ale bez úspěchu a sám dva odvrátil. V jedenácté hře Berdych zariskoval a po vítězném forhendu měl setbol, který následně proměnil, jelikož Federer netrefil bekhend.

Ve třetí sadě bitva gradovala skvělými výměnami i obraty. Nejdříve Berdych odvrátil tři brejkboly, když prohrával 0:40. Povzbuzen diktoval tempo výměn, podruhé v utkání sebral Federerovi servis a vedl 5:2. Za stavu 5:3 podával Čech na výhru, ale Federer ho nepustil ani k jednomu mečbolu, i když za stavu 40:40 chyběly dva míče, aby český tenista slavil výhru. Naopak Švýcar získal brejk zpět.

Tenisový turnaj mužů Masters v Torontu, dvouhra - čtvrtfinále:

Federer (3-Švýc.) - Berdych (7-ČR) 6:3, 5:7, 7:6 (7:5).

O vítězi setu i utkáni rozhodl tie-break. Na začátku zkrácené hry pomohlo Federerovi štěstí v podobě "prasátka" a český hráč prohrával 0:4. Berdych sice vyrovnal na 5:5, ovšem první mečbol získal Federer a při něm dal Berdych úder do autu, což doložilo i jestřábí oko. Český hráč tak padl po dvou hodinách a čtyřiceti minutách hry.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články