Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Berdych ve Washingtonu postoupil již do čtvrtfinále

Washington - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji ve Washingtonu již do čtvrtfinále. V nočním duelu 3. kola porazil Němce Philippa Petzschnera 4:6, 6:3, 6:3. O účast mezi posledními čtyřmi hráči turnaje se utká s osmdesátým hráčem světa Američanem Johnem Isnerem, který je ve čtvrtfinále jediným nenasazeným hráčem. Ve 2. kole porazil turnajovou trojku Jo-Wilfrieda Tsongu. Dnes pak snadno přehrál dalšího Francouze Sebastiena De Chaunaca 6:2, 6:4.

Berdych jako turnajová osmička a 18. hráč světového žebříčku potvrdil proti pětadvacetiletému Němcovi roli favorita, ale neměl to jednoduché. Především v prvním setu se Petzschnerovi dařilo podání, naopak Berdych se dlouho hledal a první set prohrál. Český reprezentant se však postupně zlepšoval a dokázal zápas otočit.

V případném semifinále může Berdych narazit buď na chorvatského obra Ivo Karloviče, nebo na domácího favorita a turnajovou jedničku Andyho Roddicka. Ten si dnes připsal jubilejní 500. vítězství na profesionálním okruhu, když porazil krajana Sama Querreyho 7:6 a 6:4. Stal se tak teprve 36. hráčem historie, kterému se podařilo milník pokořit. Z aktivních hráčů má nejvíce vítězství Roger Federer, který vyhrál 657 duelů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články