Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Berdych v Šanghaji postoupil do osmifinále, Plíšková v Tchien-ťin do čtvrtfinále

Šanghaj - Český tenista Tomáš Berdych oslavil na turnaji v Šanghaji 50. vítězství na okruhu ATP v sezoně a postoupil do osmifinále. Američana Jacka Socka ve 2. kole zdolal za téměř dvě a půl hodiny 7:6, 4:6 a 6:4. Karolína Plíšková postoupila v Tchien-ťin do čtvrtfinále. Pokud se probojuje do finále či získá v Číně titul, udrží si naději kvalifikovat se premiérově na Turnaj mistryň do Singapuru.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Riccardo De Luca

Pátý hráč světového žebříčku, jenž po zisku titulu v Šen-čenu vypadl minulý týden v Pekingu hned v 1. kole, si jubilejní vítězství vydřel. V úvodních dvou setech musel vždy dotahovat vedení soupeře, kterému v pořadí ATP patří 33. místo. Teprve ve třetím dokázal využít brejkbol jako první a náskok už si nenechal vzít. Při svém podání ale proti riskujícímu Američanovi proměnil až třetí mečbol.

Berdych alespoň 50 výher v sezoně nasbíral popáté v kariéře. O postup mezi osmičku nejlepších se na turnaji série Masters utká s Gillesem Simonem. Francouz, s nímž loni v Šanghaji ve čtvrtfinále vypadl, porazil Leonarda Mayera z Argentiny 6:7, 6:4, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (5-ČR) - Sock (USA) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, Murray (3-Brit.) - Johnson (USA) 6:2, 6:4, Anderson (12-JAR) - Fognini (It.) 6:3, 7:6 (7:1).

Plíšková je ve čtvrtfinále a nadále bojuje o Turnaj mistryň

Třetí nasazená česká hráčka dnes porazila Magdu Linetteovou z Polska 6:2, 6:1 za necelou hodinu. Pomohla si sedmi esy, nečelila ani jednomu brejkbolu a sama vzala Polce podání pětkrát. Její další soupeřkou bude Maďarka Timea Babosová, kterou v obou vzájemných zápasech porazila.

Třiadvacetiletá Plíšková je v pořadí sezony aktuálně dvanáctá a triumf v Číně by ji podle WTA Tour posunul 28 bodů za osmou Flavii Pennnettaovou z Itálie. Příští týden se hrají poslední dvě akce před Turnajem mistryň, a to v Moskvě a v Lucemburku. V případě účasti v Moskvě by Plíšková měla šanci ještě o Singapur bojovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články