Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Berdych v Římě po výhře nad Ramosem prošel do osmifinále

Řím - Tomáš Berdych postoupil do osmifinále antukového turnaje série Masters v Římě. Osmý nasazený hráč odvrátil sedm brejkbolů a zdolal ve 2. kole Španěla Alberta Ramose 6:3 a 6:4. Příštím Berdychovým soupeřem bude turnajová dvanáctka Belgičan David Goffin, kterému v předešlých dvou vzájemných zápasech nepovolil ani set. V Římě Berdych došel nejdál před třemi lety, kdy zde hrál semifinále.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters autor: SUSANA VERA

Berdych neměl do utkání ideální vstup. Hned při svém prvním servisu prohrával 0:40, ale podání si udržel a další dva brejkboly odvrátil ve třetí hře. Odzadu hrál tradičně solidně a sám využil obě šance vzít 57. hráči světa servis.

Od stavu 3:3 získal český tenista pět her v řadě a udělal rozhodující krok k výhře nad levorukým soupeřem. Ve druhé sadě odvrátil další dva brejkboly a hodinu a půl dlouhý zápas ukončil volejem po lajně při prvním mečbolu.

Poprvé od březnového turnaje v Miami se ve dvouhře objevila světová jednička Serena Williamsová. Američanka ve 2. kole porazila Němku Annu-Lenu Friedsamovou 6:4 a 6:3

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (8) - Ramos (Šp.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články