Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych v Portugalsku potvrzuje roli favorita a už je v semifinále

Oeiras (Portugalsko) – Tomáš Berdych je zase o něco blíže triumfu na turnaji v portugalském Oeiras. Nejvýše nasazený hráče nezaváhal ani ve čtvrtfinále, i když na postup přes Argentince Leonarda Mayera se poměrně nadřel. Nakonec však česká jednička vyhrála ve třech setech 3:6, 6:4, 6:4 a o finále se v sobotu utká s 93. tenistou žebříčku Victorem Hanescem z Rumunska, jehož v dosavadním jediném vzájemném duelu zdolal.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Šestý hráč světa Berdych plní v Oeiras roli nejvýše nasazeného, nicméně v duelu proti 88. hráči světa měl několikrát namále. Po ztraceném prvním setu český favorit prohrával v druhé sadě 0:2, rychle srovnal a poté ještě za stavu 4:4 čelil brejkbolu. Podání však uhájil, sám v následujícím gamu vzal servis Mayerovi a vyrovnal na 1:1 na sety.

V rozhodující sadě se tentokrát ujal vedení 2:0 Berdych, ale ani on náskok neudržel a prohrával dokonce 2:4. V následujících třech gamech však dvojnásobný daviscupový vítěz ztratil jen dva míčky, v desáté hře pošesté a naposledy prolomil soupeřovo podání a proměnil druhý mečbol.

"Respektuju všechny své soupeře, Leonardo hrál dobře. Dokáže trefit míč hodně silně," ocenil Berdych protivníka, kterého porazil v loňském daviscupovém semifinále. "Bylo to hodně nahoru-dolů. V závěru se mi nakonec podařilo se sebrat a v posledních třech nebo čtyřech gamech jsem hrál svůj nejlepší tenis," dodal osmadvacetiletý Čech.

Berdych se rozhodl hrát na Portugal Open minulý týden, poté co přijal divokou kartu od pořadatelů, kterým se kvůli únavě omluvil obhájce titulu Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. V sobotu bude usilovat o své třetí letošní finále po Rotterdamu a Dubaji.

V ženském finále se utkají turnajová jednička Carla Suárezová ze Španělska s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, jež si zahraje o titul na WTA Tour po více než třech letech. Dvojnásobná grandslamová vítězka byla ve finále naposledy v únoru 2011 v Dubaji, její poslední triumf se datuje k srpnu 2010, kdy vyhrála turnaj v San Diegu.

Tenisový turnaj mužů a žen v portugalském Oeiras (antuka):

Muži:
Dvouhra – čtvrtfinále:
Berdych (1-ČR) – Mayer (Arg.) 3:6, 6:4, 6:4, Berlocq (Arg.) - Raonic (2-Kan.) 7:5, 6:4, Gimeno (Šp.) – Granollers (3-Šp.) 6:1, 6:2. 
   
Ženy:
Dvouhra – semifinále: 
Suárezová (1-Šp.) – Beguová (Rum.) 7:6 (7:3), 6:1, Kuzněcovová (7-Rus.) – Vesninová (8-Rus.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články