Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych v Miami vyřadil Sousu a v osmifinále narazí na Isnera

Miami - Tomáš Berdych zvládl na tenisovém turnaji Masters v Miami zápas třetího kola s Joaem Sousou z Portugalska a po vítězství 6:2, 6:4 si zahraje osmifinále. Sedmého hráče světa nyní čeká domácí dvoumetrový Američan John Isner, jenž vyřadil Španěla Nicolase Almagra i s pomocí 17 es 7:5 a 6:3.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Kamran Jebreili

Osmadvacetiletý Berdych v prvním vzájemném duelu se Sousou sice dvakrát přišel o servis, výhru si však pohlídal. S příštím soupeřem Isnerem má kladnou bilanci 3:2 a nad světovou desítkou vyhrál i poslední vzájemný zápas loni v říjnu na tvrdém povrchu v Pekingu. Pokud by Berdych přes Isnera postoupil a zopakoval na Sony Open loňské čtvrtfinále, může si zahrát proti úřadujícímu šampionovi Australian Open Stanislasi Wawrinkovi.

Suverénně prošla do osmifinále světová jednička Španěl Rafael Nadal, jenž ztratil s Denisem Istominem z Uzbekistánu jediný game. "Nedělal jsem chyby, podával s vysokou úspěšností a šel si pro vítězné míčky. Taky jsem se pohyboval mnohem líp než na posledním turnaji," připomněl Nadal předchozí Masters v Indian Wells, kde právě ve třetím kole nečekaně pohořel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články