Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Berdych v Miami postoupil, Kvitová dostala "kanára" a vypadla

Miami - Tomáš Berdych postoupil do 3. kola turnaje série Masters v Miami. Čtvrtý nasazený potřeboval dvě a čtvrt hodiny, aby ve svém úvodním vystoupení porazil Španěla Daniela Gimeno-Travera 5:7, 7:6 a 6:2. Petra Kvitová ve 3. kole naopak skončila. Jako sedmá nasazená podlehla Kirsten Flipkensové z Belgie za 94 minut 0:6, 6:4 a 1:6 a nenaváže na čtvrtfinálovou účast z předchozího turnaje v Indian Wells. 

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Wilfredo Lee

Sedmadvacetiletý Berdych ztratil v zápase s 48. hráčem světa dvakrát servis, ale pomohl si jedenácti esy. Až ve třetí sadě na kurtu dominoval. Příštím soupeřem finalisty floridského podniku z roku 2010 Berdycha bude Kolumbijec Alejandro Falla, jenž vyřadil ve dvou setech Španěla Fernanda Verdaska. S 60. hráčem světa Fallou se Berdych zatím utkal jednou, loni v Tokiu ho porazil bez ztráty setu.

Petra Kvitová
zdroj: Getty Images autor: Clive Brunskill

Kvitová ztratila v úvodní sadě třikrát své podání, a přestože si vypracovala jeden brejkbol, prohrála za 24 minut 0:6. Ve druhém setu naopak svůj servis s přehledem držela a jedinou šanci na zisk soupeřčina podání zužitkovala. Kratší pauza před třetí sadou ale třiadvacetileté wimbledonské vítězce neprospěla. Kvitová dvakrát přišla o podání a Flipkensová ve třetím vzájemném zápase podruhé uspěla.

Kvůli problémům se zády z turnaje odstoupila Američanka Venus Williamsová a její krajanka Sloane Stephensová tak do čtvrtfinále prošla bez boje. "Bolesti jsem měla už v pátek, ale chtěla jsem počkat, jak to bude vypadat po rozcvičení. Bohužel hrát nemohu," omluvila se třiatřicetiletá trojnásobná šampionka z Miami.

Serena kvůli dopravní zácpě jela z hotelu na kole

Světová tenisová jednička Američanka Serena Williamsová není žádnou velkou fanynkou cyklistiky, ale v sobotu udělala výjimku. Kvůli zácpám v ulicích Miami nasedla na kolo a dojela z hotelu ke svému utkání na turnaji Sony Open. Nezvyklá situace ji nijak nerozhodila a ve třetím kole zvítězila nad Japonkou Ajumi Moritaovou dvakrát 6:3.

"Byla to sranda, jet na zápas na kole. Asi jeden z mých nejlepších zážitků vůbec. Vážně úžasné," uvedla Williamsová po zápase. S Moritaovou měla hrát od osmé hodiny večer, ale před odjezdem z hotelu se dozvěděla o zácpách v Key Biscayne.

"Tak jsem požádala o golfový vozík, ale žádný v hotelu neměli. Nabídli mi motorku, ale řekla jsem, že na ní nejezdím. Řekli: 'Máme kolo.' Já na to: 'Na kole nejezdím, ale dneska pojedu,'" líčila tenistka, která může vyhrát turnaj v Miami už pošesté.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články