Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Berdych v Mexiku vyválčil postup do semifinále

Los Cabos – Více než dvě hodiny strávil Tomáš Berdych na kurtu při čtvrtfinálovém duelu turnaje v Los Cabos, nakonec však český hráč dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání s Francouzem Adrianem Mannarinem a zvítězil 4:6, 6:3, 6:4. Dalším soupeřem prvního nasazeného Čecha bude Thanasi Kokkinakis z Austrálie. 

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP/Steven Paston

Jednatřicetiletý Berdych se dostal v utkání se sedmým nasazeným Mannarinem do potíží hned v úvodním gamu, v němž přišel o servis a tím i o první set. Ve druhé sadě sice dokázal srovnat, další problémy ale přišly v rozhodujícím setu, v němž prohrával už 1:4. Dokázal ale znovu zabojovat a Francouze i v pátém vzájemném utkání porazil.

"Byl to dobrý test, protože on hrál vážně dobře a já musel bojovat o každý bod. Takovéto zápasy člověk ocení víc než ty snadno vyhrané," řekl po utkání Berdych, jenž v Mexiku startuje poprvé v kariéře. "Musel jsem zůstat trpělivý a věřit si," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych v Mexiku postupuje

S Kokkinakisem se Berdych, jenž by v Los Cabos chtěl zaútočit na první titul v sezoně, ještě nikdy neutkal. Jednadvacetiletý Australan, jenž se teprve v květnu vrátil po osmnáctiměsíční pauze zaviněné sérií zranění, figuruje momentálně v žebříčku až v polovině páté stovky. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články