Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Berdych v Marseille postoupil do finále, jeho soupeřem bude Tsonga

Marseille – Poprvé v této sezoně postoupil tenista Tomáš Berdych do finále turnaje ATP. Šestý hráč světa v dnešním semifinále porazil Dmitrije Tursunova z Ruska 6:2, 6:1 a ve finále se utká s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTk/AP autor: Claude Paris

Zatímco předchozí dva vzájemné zápasy vyhrál Berdych až ve třech setech, tentokrát Tursunovovi povolil jen tři gamy. Sedmadvacetiletý český hráč tak poprvé na turnaji vyhrál bez ztráty sady, předtím v Marseille proti Ernestsu Gulbisovi z Lotyšska a Jerzymu Janowiczovi z Polska vždy prohrál druhý set v tie-breaku.

"Chtěl jsem hrát od začátku sebevědomě, protože nikdy nevíte, s čím přijde soupeř," řekl Berdych na webu ATP. "Soustředil jsem se od prvního míčku a konečně jsem tady odehrál dobrý zápas. Byl jsem tady totiž už několikrát a nikdy se mi moc nedařilo," dodal.

"Teď mě čeká ještě jeden zápas a chci, aby dopadl tím nejlepším možným výsledkem," přidal Berdych, který v Marseille v roce 2011 prošel do čtvrtfinále, předtím ale dvakrát skončil v prvním a jednou ve druhém kole.

V neděli Berdych, jehož dosavadním letošním maximem byla čtvrtfinále v Čennaí a na Australian Open, bude usilovat o devátý titul v kariéře. Naposledy si ve finále zahrál loni v říjnu ve Stockholmu, kde porazil Tsongu. Nad osmým hráčem světa, který v semifinále vyřadil dvakrát 6:2 krajana Gillese Simona, loni vyhrál Berdych všechna tři utkání.

Tenisový turnaj mužů v Marseille (tvrdý povrch, dotace 598.535 eur), semifinále dvouhry:

Berdych (1-ČR) - Tursunov (Rus.) 6:2, 6:1, Tsonga (3-Fr.) - Simon (6-Fr.) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články