Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Berdych v Indian Wells porazil Čoriče a v osmifinále jej čeká Raonic

Indian Weills - Tenista Tomáš Berdych si na turnaji série Masters v Indian Wells poradil ve 3. kole s Chorvatem Bornou Čoričem 6:1 a 7:6. V osmifinále se šestý nasazený Berdych střetne s Kanaďanem Milosem Raonicem.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

V duelu s devatenáctiletým Čoričem kráčel Berdych za jasnou výhrou. Po zisku první sady vedl ve druhé již 4:1 a za stavu 5:4 podával na výhru. Jenže nevyužil dva mečboly, přičemž první odvrátil Chorvat skvělým volejem, a o sadu ještě musel bojovat. Nakonec o postupu rozhodl ziskem tie-breaku v poměru 7:3. O svou čtvrtou účast ve čtvrtfinále v Indian Wells se Berdych střetne se světovou čtrnáctkou Raonicem, s kterým má negativní bilanci 2:3 na zápasy.

Překvapení turnaje zařídil Federico Delbonis. Argentinec ve 3. kole vyřadil druhého nasazeného Andyho Murrayho 6:4, 4:6 a 7:6. Brit ve třetím setu vedl 4:1, ale pak ztratil čtyři z pěti her, ještě si vynutil tie-break, ale v tom uspěl soupeř. "Necítil jsem se dobře na podání. Pokaždé, když jsem na něj šel, tak jsem měl pocit, že ho netrefím. Vůbec jsem ten úder neměl pod kontrolou," uvedl Murray, jenž nedal ani jedno eso a připsal si tři dvojchyby.

V Indian Wells, kde se mu až na finálovou účast v roce 2009 v minulosti nikdy příliš nedařilo, absolvoval Brit první turnaj v roli otce. Jeho manželka Kim 7. února porodila dceru Sophii, týden poté, co Murray prohrál ve finále Australian Open s Novakem Djokovičem. "Teď pojedu do Miami a užiju si rodinu. Myslím, že tam budu hrát lepší tenis," uvedl osmadvacetiletý Skot s vidinou navazujícího turnaje Masters na Floridě. Delbonis byl naopak na vrcholu blaha.

Z hlediska žebříčkového postavení soupeře si připsal největší výhru kariéry, poté co před třemi lety porazil v semifinále v Hamburku tehdejší světovou pětku Rogera Federera. "S tolika diváky v hledišti jsem cítil trochu víc tlaku, ale takové zápasy si užívám," uvedl argentinský outsider, jemuž vyhovoval povrch v Indian Wells více než jeho soupeři. "Cítím se tu dobře, protože kurt není moc rychlý. Můžu se po něm klouzat. Pro mě je to ideální povrch na agresivní hru," dodal Delbonis, jenž v rozhodujícím tie-breaku prohrával 2:3, ale pak získal pět bodů v řadě. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Berdych (6-ČR) - Čorič (Chorv.) 6:1, 7:6 (7:3), Delbonis (Arg.) - Murray (2-Brit.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:3), Wawrinka (3-Švýc.) - Kuzněcov (Rus.) 6:4, 7:6 (7:5), Gasquet (8-Fr.) - Dolgopolov (26-Ukr.) 2:6, 6:2, 6:1, Čilič (10-Chorv.) - Mayer (Arg.) 6:4, 6:3, Monfils (13-Fr.) - Ramos (Šp.) 6:1, 6:3, Goffin (15-Belg.) - Pella (Arg.) 4:6, 6:3, 6:2.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Bacsinszká (12-Švýc.) - Bouchardová (Kan.) 6:2, 5:7, 6:2, Azarenková (13-Běl.) - Čang Šuaj (Čína) 6:4, 6:3, Stosurová (26-Austr.) - McHaleová (USA) 6:4, 2:6, 6:4, Kasatkinová (Rus.) - Puigová (Portor.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:2).

Čtyřhra - 2. kolo: Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) - Gasparjanová, Niculescuová (Rus./Rum.) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články