Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych v Cincinnati postoupil a čeká ho Baghdatis

Cincinnati/Montreal - Český tenista Tomáš Berdych postoupil do třetího kola turnaje série Masters v Cincinnati. Sedmý nasazený hráč splnil roli favorita v utkání s Paulem-Henrim Mathieuem a Francouze porazil dvakrát 6:4 za hodinu a pětadvacet minut. Soupeřem finalisty Wimbledonu Berdycha v duelu o postup do čtvrtfinále bude Marcos Baghdatis z Kypru, nedávný finalista z Washingtonu a dvacátý hráč světa. Berdych vede vzájemnou bilanci 2:1 na zápasy a naposledy vyhrál letos v Brisbane jasně 6:0 a 6:1, ale od té doby se někdejší světová osmička Baghdatis hodně zlepšila.

V utkání s Mathieuem hrál Berdych sebejistě. Dobře podával, nikam nespěchal a trpělivě čekal ve výměnách na chyby soupeře. K zisku prvního setu mu stačil brejk, který mu daroval soupeř dvojchybou. Vzrušení v druhé sadě přišlo v momentu, kdy Berdych vedl 3:0 a zavolal si fyzioterapeuta. Nešlo však o nic závažného: Český tenista jen potřeboval nůžky, aby si sundal obvaz z levého kotníku. Český hráč pak vedl rychle 5:1, ale set vyhrál až o čtyři hry později.

Turnaj v Cincinnati hraje Berdych pošesté v kariéře. Při své první účasti udivil výhrou nad Španělem Rafaelem Nadalem. Nejdále se dostal loni do čtvrtfinále, v kterém ho vyřadil právě Nadal. A i letos se může ve čtvrtfinále utkat s Nadalem, aktuální světovou jedničkou.

Šafářová s Hradeckou vypadly v Montrealu v prvním kole

Česká tenisová jednička Lucie Šafářová vypadla na turnaji v Montrealu v prvním kole po porážce s Ruskou Naďou Petrovovou 5:7, 6:4 a 3:6. Pětadvacetiletá Šafářová měla původně nastoupit proti bývalé světové jedničce Marii Šarapovové. Ruská tenistka se však zranila v nedělním finále turnaje v Cincinnati a v pavouku v Montrealu ji nahradila její krajanka Petrovová. Česká tenistka nenavázala na letošní vzájemný duel ze čtvrtfinále v Madridu a připsala si čtvrtou porážku v pěti vzájemných zápasech s jednadvacetiletou Petrovovou.

Nedařilo se ani Lucii Hradecké, která úvodní zápas podniku na okruhu WTA nezvládla pojedenácté v sezoně, s Jekatěrinou Makarovovou prohrála 0:6, 4:6 a v duelu s 66. hráčkou světa potvrdila, že letos se jí nedaří. Největším úspěchem pětadvacetileté fedcupové reprezentantky, které v žebříčku patří 124. místo, je účast v semifinále turnaje v Praze, pak už jen dvakrát postoupila do druhého kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články