Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Berdych už v Bělehradě trénuje, hala by mu měla sedět

Bělehrad - Čeští tenisté se v dějišti finále Davisova poháru připravují už druhým dnem, do tréninků se nyní zapojila i týmová jednička Tomáš Berdych. Ten se po příletu z londýnského dějiště Turnaje mistrů zatím především aklimatizuje a srovnává s parametry tenisového dvorce.

Tomáš Berdych při tréninku v Bělehradě
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Poslední utkání se srbskými tenisty, které se konalo v Bělehradě, odehráli Berdych a spol. před třemi lety. Z tehdejšího semifinále odešli čeští hráči poraženi, Srbové pak dokráčeli až k titulu. Tomáš Berdych však žádný větší význam vzpomínkám na rok 2010 nepřikládá. "Ne úplně mi to utkvělo. Také to ale může být tím, že člověk každý týden mění místo a pak už z toho je dost zmatek," říká.

V dějišti letošního finále Berdych poprvé trénoval - sžíval se se sparingpartnerem Janem Hájkem, zvykal si na odskok míčů i povrch haly. "Je hodně pomalý a hodně bere rotace, míče mají vysoký odskok, jsou spíše pomalejší," takové jsou Berdychovy dojmy z první tréninkové jednotky. Přechod z londýnské haly do té bělehradské by pak pro něho neměl být problémem. "Spíš je to o tom, aby člověk zpátky chytil rytmus, protože přijde do jiného prostředí. Hala je trochu jiná, osvětlení úplně. Je v tom rozdíl, ale nemyslím, že nějak velký," uzavřel.

Vladimír Šafařík:

"Povrch je klasifikován jako středně pomalý. Do pátku se ale ještě zrychlí. Míče skáčou výš, berou docela dobře rotaci a docela dobře se kontrolují. Pro Tomáše je to dobré, Radkovi to relativně vyhovuje taky."

Je nám líto, video expirovalo.
Tomáš Berdych poprvé v Bělehradě trénoval
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články