Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Berdych utekl Krajinovičovi ze dvou mečbolů a v Montpellier je v semifinále

Tomáš Berdych se po vyléčení zdravotních problémů vrátil k tenisu v dobré formě. To dokazuje i na turnaji v Montpellier, kde postoupil do semifinále. Ve čtvrtfinále porazil český tenista po téměř tříhodinové bitvě a dvou odvrácených mečbolech 7:6, 6:7 a 7:5 Srba Filipa Krajinoviče. Bývalý čtvrtý hráč světa Berdych může dál pomýšlet na druhý titul z francouzského města, v němž triumfoval i při své dosud jediné účasti v roce 2012.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/Panoramic autor: JB Autissier

O finále se utká s Pierrem-Huguesem Herbertem z Francie, který z pozice nasazené sedmičky vyřadil turnajovou trojku Denise Shapovalova z Kanady. Berdych v dosud jediném vzájemném utkání 44. hráče světového žebříčku Herberta letos v lednu v Dauhá hladce porazil.

Berdych na turnaji zvládl druhý třísetový duel. Zatímco v úterý s Němcem Matthiasem Bachingerem bojoval takřka dvě a čtvrt hodiny, nyní byl zápas dvou hráčů z osmé desítky žebříčku ještě o půl hodiny delší. V prvním setu si soupeři nenabídli ani jeden brejkbol a v tie-breaku byl lepší český tenista. Ve druhé sadě se Berdychovi povedlo vzít Srbovi servis na 4:3 a za stavu 5:4 podával na vítězství, ale k mečbolu se nedostal a zkrácená hra pak vyšla lépe soupeři.

Rozhodující sadu začal třiatřicetiletý Berdych ztrátou podání a dlouho se nemohl vrátit do hry. Za stavu 4:5 při vlastním podání prohrával už 15:40, ale z kritické situace se dostal. Chvilkovou výhodu využil, hned sebral soupeři servis, i další dvě hry rozhodl pro sebe a zápas ukončil při prvním mečbolu.

Dvouhra v Montpellier

Čtvrtfinále: Berdych (ČR) - Krajinovič (Srb.) 7:6 (7:3), 6:7 (5:7), 7:5.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články