Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Berdych udolal Gulbise ve třech setech

Marseille - Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Marseille do čtvrtfinále. Sedmadvacetiletý reprezentant, jenž ve Francii plní roli turnajové jedničky, nevyužil v duelu s Ernestsem Gulbisem ve druhé sadě tři mečboly, nakonec ale Lotyše ve druhém kole ve třech setech udolal 6:4, 6:7, 6:4.

Berdych, který v Marseille hraje poprvé po úspěšném úvodním kole Davisova poháru se Švýcarskem, získal první set hladce za 35 minut, ve druhém si ale situaci zkomplikoval. Na ztrátu vlastního podání sice ještě dokázal okamžitě odpovědět a dovést sadu do tie-breaku, v něm ale promarnil tři mečboly.

V pátém vzájemném zápase s Gulbisem tak musel rozhodnout třetí set. V páté hře sebral Berdych soupeři podání, a přestože v závěru při svém servisu nejprve neproměnil další dva mečboly, při celkově šestém už nezaváhal. O tři roky mladšímu rodákovi z Rigy tak Berdych oplatil porážku z posledního vzájemného duelu, který Lotyš vloni v prvním kole Wimbledonu vyhrál ve třech zkrácených hrách.

V Marseille se Berdych naposledy představil v roce 2011, kdy došel do čtvrtfinále. Stejná fáze byla pro šestého hráče světa konečnou i na dosavadních dvou turnajích v sezoně. Zápas o semifinále nezvládl jak v Čennaí, tak na Australian Open. Ve Francii se o postup mezi čtveřici nejlepších utká s vítězem duelu mezi domácím Julienem Benneteauem a Polákem Jerzym Janowiczem, přemožitelem Lukáše Rosola z prvního kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články