Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Berdych: Tento týden je úplně podle představ

Praha – Po Turnaji mistrů prosil fanoušky, aby mu dodali co nejvíce energie před vrcholem sezony. Teď, den před začátkem finále Davis Cupu, se česká jednička Tomáš Berdych cítí výborně a pochvaluje si celý týden přípravy v pražské O2 areně. Los finále proběhne dnes ve 13:00. Přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

"Je to lepší, až úplně dobrý. Týden tady jde úplně podle představ. Nic nám nečiní problém, doufám, že to v pátek bude stoprocentní," prohlásil šestý hráč světa.

Po postupu do finále si Berdych přál, aby nebyl ve španělském týmu Nadal. Přestože uznává, že by bylo vítězství nad nejsilnějším protivníkem možná ještě sladší, upozorňuje, že nejdůležitější je výsledek. "Na historii se nikdo neptá, a kdyby se nám povedlo vyhrát a jména byla vyryta na poháru, myslím si, že by se nikdo nezlobil, že to bylo zrovna za těchto podmínek," uvedl.

Tomáš Berdych:

"Tenis má jednu velkou výhodu. Není to o jednom vrcholu, ať už jsou to Grand Slamy, Davis Cup nebo první místo na světě. To jsou tři rozdílné vrcholy, které může tenista dosáhnout. Nesrovnával bych to, Davis Cup beru jako jeden z nich."

Za rozhodující považuje čtyřhru. I proto si myslí, že španělský kapitán Alex Corretja výraznou změnu v nominaci na utkání na poslední chvíli neudělá. "V takovém důležitém a těžkém utkání bude strašně rozhodovat čtyřhra a nedokážu si moc představit, že by si španělský kapitán dovolil rozdělit pár, který teď triumfoval na Turnaji mistrů. Je dobře, že tahle starost není na naší straně," zdůraznil Berdych. Jestli proti němu v pátek nastoupí Nicolas Almagro, nebo Feliciano López, je české jedničce jedno. "Já budu připraven na oba. Osobně to neřeším," podotkl.

Marcel Granollers a Marc López jsou triumfem v Londýně povzbuzeni a Berdych odhaduje, že sobotní zápas bude nadmíru složitý. "Je to strašně nepříjemný pár. Utkání bude hrozně náročné fyzicky, nedají míč zadarmo, neuvěřitelně kryjí dvorec a každá výměna se musí dohrávat," varoval Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Daviscupové ozvěny
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články