Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Berdych svůj návrat po zranění zvládá skvěle a zahraje si finále v Dauhá

Tomáš Berdych se v Dauhá rozehrává do skvělé formy. Český hráč v prvním turnaji po svém návratu na kurty prošel do finále, když vyřadil Marca Cecchinata 7:6, 6:3. Novak Djokovič naopak nezvládl semifinále se Španělem Robertem Bautistou. První hráč světového žebříčku prohrál po více než dvouapůlhodinovém boji 6:3, 6:7, 4:6.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ZUMA/Nikku

Berdych, jenž od pořadatelů dostal jako finalista z roku 2015 divokou kartu, na titul čeká od roku 2016. Třináctou trofej do sbírky tehdy přidal v Šen-čenu. Finále si naposledy zahrál v květnu 2017 v Lyonu.

Utkání měl lépe rozehrané Cecchinato, který se v prvním setu ujal vedení 4:2. Berdych však dokázal okamžitě na ztrátu podání odpovědět a sadu získal ve zkrácené hře. Na vítězné vlně pokračoval i v úvodu druhého setu. Získal náskok 2:0 a vedení už udržel. Zápas mohl ukončit již v osmé hře, tři mečboly ale Cecchinato při svém podání odvrátil. Český tenista uspěl až v dalším gemu.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych postoupil přes Cecchinata do finále v Dauhá

Djokovič zvládl na úvodním turnaji sezony hladce pouze první kolo s Damirem Džumhurem z Bosny a Hercegoviny. Ve druhém kole s Maďarem Mártonem Fucsovicsem i ve čtvrtfinále s Nikolozem Basilašvilim z Gruzie rozhodl o postupu až ve třetím setu.

Vyzrál na něj až sedmý nasazený Bautista, který zdolal čtrnáctinásobného grandslamového šampiona v devátém vzájemném zápase teprve podruhé. "Tenhle zápas si budu pamatovat až do konce života. Byla tu neuvěřitelná atmosféra," řekl nadšený Bautista na kurtu.

S Bautistou se Berdych utká na okruhu ATP posedmé. V bilanci vzájemných zápasů vede 4:2, naposledy se utkali před třemi lety na Australian Open.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále: Berdych - Cecchinato (4-It.) 7:6 (8:6), 6:3, Bautista (7-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 3:6, 7:6 (8:6), 6:4. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články