Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Berdych smetl ve Stockholmu Almagra, ve finále vyzve Tsongu

Stockholm - Tomáš Berdych postoupil ve Stockholmu letos počtvrté do finále turnaje ATP. V semifinále porazil 6:3 a 6:2 Španěla Nicoláse Almagra a o osmý titul v kariéře bude v neděli bojovat s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Druhý nasazený Berdych ani ve třetím duelu ve švédské metropoli neztratil set, dnes dokonce nečelil ani jednomu brejkbolu. Sám vzal Almagrovi podání v každé sadě dvakrát a za 69 minut postoupil do finále. "Výborně jsem podával, cítil se při servisu dobře a dělal hodně přímých bodů, což je vždy v mé hře důležité a klíč k výhře," řekl Berdych na webu turnaje.

S Almagrem, který se nejspíš objeví ve španělské nominaci pro listopadové finále Davis Cupu v Praze, se Berdych letos utkal už popáté a počtvrté vyhrál.

Ve svém šestnáctém finále v kariéře se šestý hráč světa bude snažit o zisk celkově osmého titulu a druhého v sezoně, což by se mu podařilo poprvé v kariéře. Letos už triumfoval v Montpellieru a neuspěl ve Winstonu-Salemu a Madridu.

Tsonga, jenž je stejně jako Berdych blízko jistotě postupu na Turnaj mistrů v Londýně, porazil v druhém semifinále Marcose Baghdatise. Nejvýše nasazený Francouz vedl 6:4, 4:6, 5:2, když si Kypřan vyžádal ošetření levého třísla a v zápase už nepokračoval.

S Tsongou se Berdych utkal naposledy před devíti dny a ve čtvrtfinále turnaje Masters v Šanghaji ho porazil ve dvou setech. "Bylo to tam velmi těsné, ale teď budeme hrát v úplně jiných podmínkách. On hraje agresivně a já se soustředím na svoji hru. Pokud to bude fungovat, mám šanci vyhrát," řekl Berdych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články