Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych smetl Haaseho, ve třetím kole si zahraje i Kvitová

Tomáš Berdych pokračuje v suverénních výkonech na Australian Open. Robina Haaseho z Nizozemska porazil za hodinu a 19 minut 6:1 a dvakrát 6:3 a postoupil v Melbourne do třetího kola. V něm si po čtyřech letech zahraje i Petra Kvitová, Rumunku Irinu-Camelii Beguovou přehrála 6:1, 6:3. Naopak skončila Markéta Vondroušová, která ve druhém kole podlehla 4:6 a 5:7 Chorvatce Petře Martičové.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters autor: Kim Kyung Hoon

Berdych je při návratu po půlroční pauze kvůli zranění zad ve výborné formě. Stejně jako v prvním kole proti Kyleu Edmundovi se na kurtu příliš dlouho nezdržel.

Berdych nepustil Haaseho ani k jednomu brejkbolu a naopak mu sám pětkrát podání sebral. Hladce tak postoupil mezi posledních dvaatřicet hráčů, kde ho čeká osmnáctý nasazený Diego Schwartzman z Argentiny. Bude to jejich první vzájemný duel.

"Od začátku do konce tam nebyl špatný moment, nedal jsem mu šanci. S podáním dokážu udělat dost bodů a ulehčit si situaci. O to je to pak snadnější," řekl Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová a Berdych jsou ve 3. kole Australian Open

Osmá nasazená Kvitová vlétla do zápasu jako uragán a rychle vedla 4:0. Pak sice prohrála šest míčů v řadě a přišla o podání, ale znovu našla rytmus.

Ve druhém setu Rumunka dokázala držet s českou tenistkou krok. V důležité desetiminutové hře odvrátila Kvitová tři brejkboly, zvýšila na 3:1 a šestadvacátým vítězným úderem proměnila po hodině a devíti minutách první mečbol.

Fanoušky v zápase pobavila i úspěšným lobem, který zahrála poté, co si v nouzi přehodila raketu do pravé ruky. "Reagovala jsem instinktivně. Byla to náhoda," řekla Kvitová.

Další soupeřkou dvojnásobné wimbledonské vítězky bude Švýcarka Belinda Bencicová, kterou zatím dvakrát porazila.

Ve třetím kole byla Kvitová na Australian Open naposledy v roce 2015. Dál se předtím dostala v roce 2012, kdy si zde zahrála semifinále.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Jerry Lai

Pro Vondroušovou bylo stejně jako loni na Australian Open konečnou druhé kolo. Devatenáctiletá česká tenistka, která se potýká s problémy s kolenem, se v zápase s Martičovou nemohla opřít o servis. Šestkrát podání ztratila a navzdory čtyřem brejkům prohrála ve dvou setech.

První kolo čtyřhry bez problémů zvládly nasazené jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. České hráčky, které loni triumfovaly na Roland Garros a ve Wimbledonu, porazily dvakrát 6:2 rumunsko-australský pár Ana Bogdanová, Anastasia Rodionovová.

Postoupila i čtvrtá nasazená americko-česká dvojice Nicole Melicharová, Květa Peschkeová, která po setech 6:1, 4:6 a 6:4 udolala Němku Tatjanu Mariaovou s Britkou Heather Watsonovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články