Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Berdych si v žebříčku drží sedmou pozici

Londýn - Nejlepší český tenista Tomáš Berdych zůstal po druhé čtvrtfinálové účasti za sebou ve světovém žebříčku ATP na sedmém místě, což je jeho nejlepší postavení v kariéře. Čtyřiadvacetiletého Berdycha minulý týden na turnaji Masters v Torontu vyřadil Švýcar Roger Federer, jenž se díky následnému postupu do finále dostal na druhé místo žebříčku před Srba Novaka Djokoviče. Českou ženskou jedničkou je stále jeho přítelkyně Lucie Šafářová, které patří 25. místo v pořadí WTA.

Pozici světové jedničky bezpečně drží Španěl Rafael Nadal, jenž v Torontu vypadl v semifinále s pozdějším vítězem Andym Murrayem z Británie, který zůstal čtvrtý.

Radku Štěpánkovi, jenž prohrál oba zápasy po návratu na ATP Tour po několikaměsíční zdravotní pauze, patří 28. pozice. V elitní stovce je na 80. pozici ještě Jan Hájek.

Dva týdny před posledním grandslamem sezony US Open vládne ženskému žebříčku Američanka Serena Williamsová, jež od triumfu ve Wimbledonu nehrála. Už na čtvrtou pozici se po triumfu v Cincinnati posunula Belgičanka Kim Clijstersová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články