Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych si v Miami konečně zahrál a po bitvě je v osmifinále

Miami – V prvním kole měl volný program, přes druhé postoupil bez boje. Tomáš Berdych si na turnaji v Miami zahrál až v kole třetím a vstup do podniku měl vítězný. Domácího Američana Stevea Johnsona porazil za dvě a tři čtvrtě hodiny 6:3, 6:7 a 6:3 a postoupil do osmifinále. V zápase si připsal 16 es a odvrátil všech deset brejkbolů. Do 4. kola neprošla Kristýna Plíšková, jež v podobně dlouhé bitvě podlehla 5:7, 6:4 a 4:6 Rumunce Irině-Camelii Beguové.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Christopher Levy

Semifinalista z předchozích dvou let Berdych proti Johnsonovi absolvoval svůj úvodní zápas na turnaji. Nejprve měl coby sedmý nasazený volno a jeho první plánovaný soupeř Rajeev Ram z USA krátce před utkáním druhého kola odstoupil kvůli zranění.

Největší bitvu přinesl druhý set, jenž trval stejně dlouho jako zbylé dvě sady dohromady. Hráči si v něm navzdory mnoha brejkbolům na obou stranách drželi podání a pokračovali v tom i ve zkrácené hře.

V ní měl za stavu 6:5 Berdych mečbol, ale jednatřicátý nasazený Johnson ho odvrátil bodem přímo z podání a dalším prudkým servisem získal setbol. Ten se Berdychovi nepodařilo odvrátit, když jeho forhend skončil těsně v autu.

Favorizovaný český tenista se však z prohry 6:8 v tie-breaku oklepal a ve čtvrtém gamu třetí sady si připsal rozhodující brejk. Utkání pak dopodával a proměnil svůj druhý mečbol.

V osmifinále se Berdych utká s turnajovou desítkou Richardem Gasquetem z Francie, s nímž v minulém vzájemném duelu prohrál ve stejné fázi na US Open.

Na turnaji skončila poslední česká zástupkyně v ženské dvouhře Plíšková. Úspěšná kvalifikantka, které patří v žebříčku 101. místo, bojovala s Beguovou téměř stejně dlouho jako Berdych s Johnsonem. Dvojče úspěšnější Karolíny zápas ukončilo šestou ztrátou podání v zápase.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články