Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych si v Marseille zahraje semifinále

Marseille - Český tenista Tomáš Berdych zvládl na turnaji v Marseille čtvrtfinále s Polákem Jerzym Janowiczem. Po výhře 6:3, 6:7 a 6:3 vyzve turnajová jednička ve svém prvním letošním semifinále Rusa Dmitrije Tursunova, který se mezi nejlepší čtyři propracoval z kvalifikace.

Tomáš Berdych na turnaji v Marseille
zdroj: Sipa Press

Pro Berdycha bylo čtvrtfinále v této sezoně zatím maximem, ztroskotal v něm na turnaji v Čennaí i na Australian Open. Dnes ale proti sedmému nasazenému Polákovi začal bilanci napravovat hned v úvodní sadě, kterou s přehledem vyhrál 6:3.

Ve druhém setu Berdych nezvládl nervózní tie-break, ve kterém podle verdiktů Jestřábího oka poslal míček několikrát mimo kurt jen o milimetry a nakonec ho prohrál 0:7. Ve třetí sadě však zopakoval výsledek z první a proti přemožiteli Lukáše Rosola z 1. kola využil druhý mečbol. Berdych při rozhovoru po utkání na kurtu uznal, že se proti více než dvoumetrovému soupeři pořádně zapotil.

"Je těžké být s někým takovým na kurtu, nemáte příliš mnoho šancí. Na druhou stranu jsem dokázal udržet svoje podání, což bylo, dalo by se říct, pro dnešní vítězství klíčové."

Sedmadvacetiletého Berdycha čeká s Tursunovem, který je momentálně na 119. místě světového žebříčku, sedmé vzájemné utkání. Dosud ztratil jen jediné před sedmi lety v Bombaji, od té doby si připsal proti rodákovi z Moskvy čtyři výhry.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články