Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Berdych si v Indian Wells zahraje o postup do finále

Indian Wells (USA) - Český tenista Tomáš Berdych porazil ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells Kevina Andersona z Jihoafrické republiky dvakrát 6:4 a zahraje si o postup do třetího finále za sebou. Jeho semifinálovým soupeřem bude buď Španěl Rafael Nadal, nebo obhájce titulu Roger Federer ze Švýcarska. Mezi ženami z turnaje odstoupila světová jednička Azarenková.

Berdych v dosavadních čtyřech zápasech v Indian Wells neztratil ani set a potvrdil dobrou formu z posledních týdnů. Díky ní může postoupit do finále na třetím turnaji za sebou, o první titul v sezoně už neúspěšně usiloval před dvěma týdny v Dubaji a koncem února v Marseille.

Ve Spojených arabských emirátech na cestě do finále vyřadil i světovou dvojku Federera, kterého dokázal porazit v posledních dvou vzájemných zápasech. Naopak s Nadalem, který se vrací do bývalé formy po osmiměsíční pauze kvůli zranění kolena, prohrál Berdych už jedenáct utkání v řadě.

Světová jednička Azarenková z turnaje odstoupila

V ženské dvouhře neobhájí titul světová jednička Victoria Azarenková. Běloruská tenistka před čtvrtfinále s Caroline Wozniackou z Dánska odstoupila kvůli zranění pravého kotníku. "Zkoušela jsem úplně všechno, snažila jsem se do poslední chvíle, ale doktor a lidi z týmu mi řekli, že hraním bych jenom riskovala. Mám tam velký zánět," uvedla Azarenková.

Podobně dopadla také Australanka Samantha Stosurová, která před zápasem s Angelique Kerberovou vzdala kvůli problémům s pravým lýtkem. Německá tenistka se tak v semifinále utká s předloňskou šampionkou Wozniackou.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří loňská finalistka a vítězka turnaje z roku 2006 Maria Šarapovová a další Ruska Maria Kirilenková, která ve čtvrtfinále vyřadila českou jedničku Petru Kvitovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články