Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Berdych si v Davis Cupu proti Austrálii nezahraje, Štěpánek touží po návratu

Praha - Tomáš Berdych vynechá první kolo Davisova poháru s Austrálií, reprezentaci by však měl pomoci v případné baráži nebo čtvrtfinále. Naopak Radek Štěpánek by měl být na zápas, který se uskuteční 6. až 8. března v Ostravě, po problémech s lýtkem připraven.

"U Tomáše došlo k obměně trenérského týmu a cílem je ještě větší individuální úspěch. Když jsem s ním seděl, tak říkal, že si od toho hodně slibuje," řekl Miroslav Černošek, jehož společnost zápasy Davisova poháru organizuje a také má na starosti smlouvy s hráči.

"Tomáš vynechá první kolo, ale bude hrát případně o záchranu nebo ve čtvrtfinále. Jsem rád, že jsme se domluvili, i když jdeme do rizika, že spadneme do baráže. Ale taková je prostě realita," přidal Černošek s tím, že v týmu bude pokračovat Lukáš Rosol a Jiří Veselý.

Štěpánek v návrat pevně věří

A takřka určitě i šestatřicetiletý Štěpánek, který ale po problémech se zády a pak s lýtkem teprve nedávno začal s přípravou. "Mám v podstatě o dva měsíce kratší sezonu, ale pokud se nestane nic nečekaného, tak na první kolo Davis Cupu budu určitě," prohlásil.

Štěpánek hrál naposledy v září semifinále Davisova poháru s Francií, pak kvůli problémům se zády předčasně ukončil sezonu. Nový ročník měl původně začít na Hopmanově poháru, protože ale začal mít potíže se svaly pravé nohy, z turnaje se odhlásil a přišel také o první grandslam sezony Australian Open. "Jde to dopředu, mám povolení odletět na Floridu a trénovat, jak jsem zvyklý," uvedl Štěpánek. "Cílem je vrátit se na turnaje ATP v půlce února, abych odehrál pár zápasů před Davis Cupem. A když to půjde hodně dobře, mohl bych se na kurt vrátit už začátkem února na challengeru v Americe, abych viděl rozhodčí, sběrače a zjistil, jak na tom jsem," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek: Mám hodně motivace se vrátit

Berdych porazil v exhibici Hewitta

Berdych se nyní především připravuje na první grandslam sezony Australian Open a naladil se na něj výhrou. Sedmý hráč světa zdolal v exhibici v Adelaide bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta 6:2 a 6:3. Do Adelaide si Berdych "odskočil" z Melbourne, kde už se připravuje na Australian Open. Zápas s Hewittem v Australanově rodišti měl v obou setech pod kontrolou.

Devětadvacetiletý Berdych, který krátce před sezonou změnil trenéra a angažoval Daniela Vallverdua z Venezuely, který ještě loni pracoval s Andym Murrayem, letos vyhrál sedm zápasů z osmi. Dvě výhry zaznamenal na exhibici v Thajsku a další čtyři na turnaji ATP v Dauhá, kde prohrál až ve finále se Španělem Davidem Ferrerem. Na Australian Open, začínajícím v pondělí, bude Berdych obhajovat body za loňskou semifinálovou účast.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články