Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych si poradil s Haasem a v Madridu je v osmifinále, dál jde i Djokovič

Madrid – Už do osmifinále se na antukovém turnaji v Madridu dostal Tomáš Berdych. Jedenáctý nasazený hráč porazil ve druhém kole podniku série Masters Robina Haaseho z Nizozemska za hodinu a půl 7:6, 6:3.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/ABACA/ autor: Jimenez Rodrigo

Hrozbu brzkého vyřazení odvrátil ve Španělsku druhý nasazený obhájce titulu Novak Djokovič. Srbský tenista, jenž měl v úvodním kole volný los, zdolal domácího Nicolase Almagra za dvě hodiny a čtvrt 6:1, 4:6, 7:5. Ve třetím setu už přitom bývalý první hráč světa prohrával 0:3, dokázal ale skóre otočit.

"Když nevyhráváte moc zápasů, musíte si znovu budovat sebevědomí. Vyhrát zápas tímto způsobem ke zvýšení sebevědomí určitě pomůže," řekl Djokovič, jenž v rozpačité sezoně vybojoval teprve 15. vítězství.

Tříhodinovou bitvu musel absolvovat Rafael Nadal, jenž zdolal Fabia Fogniniho 7:6, 3:6, 6:4. Čtvrtý nasazený Španěl, který v Madridu usiluje o pátý titul, prodloužil svou vítěznou sérii na jedenáct zápasů. "I když jsem hrál špatně, přistupoval jsem k tomu optimisticky. Přístup a vůle dnes rozhodly," řekl Nadal, který v minulých týdnech slavil desáté tituly v Monte Carlu a v Barceloně.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdychovo tažení v Madridu pokračuje

V osmifinále ženské dvouhry skončila první nasazená Angelique Kerberová. Německá tenistka, jež se příští týden vrátí do čela světového žebříčku před těhotnou Serenu Williamsovou, skrečovala duel s Eugenií Bouchardovou. Kanaďanka, která ve druhém kole vyřadila Marii Šarapovovou, vedla 6:3, 5:0. Kerberová vzdala kvůli zranění levého zadního stehenního svalu.

Jednatřicetiletý Berdych, jenž se s Haasem utkal na antuce poprvé v kariéře, v úvodním setu exceloval na podání. Při svém servisu dovolil soupeři uhrát jen čtyři fiftýny, a protože jedinou šanci na brejk v desáté hře nevyužil, rozhodovala zkrácená hra. Tu český reprezentant vyhrál 7:5, když proměnil druhý setbol.

Druhá sada nabídla více přetahování v jednotlivých gamech. Berdych, jenž v posledních šesti letech hrál v Madridu vždy minimálně čtvrtfinále, úspěšně čelil třem brejkbolům, sám naopak v páté a deváté hře své šance využil a Haaseho v pátém vzájemném zápase potřetí porazil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články