Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych si na duel s Ferrerem počká až do úterý, pondělní program byl zrušen

Paříž - Dnešní kompletní program tenisového antukového grandslamu na Roland Garros v Paříži musel být kvůli vytrvalému dešti už necelé dvě hodiny po poledni zrušen. Předpověď nedávala pořadatelům naději na zahájení zápasů. Celý hrací den byl na French Open odvolán přesně po 16 letech, naposledy se tak stalo 30. května 2000. Přímé přenosy nabídne v úterý ČT sport a náš web.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Ve francouzské metropoli od rána prší. Organizátoři nejprve start, který byl tradičně v plánu od 11:00, několikrát posunuli a ve 13:40 program úplně odvolali. "Všechno dnes zrušeno," konstatoval Berdych. Pršet ale má v Paříži také v úterý.

Z českých hráčů dnes měli hrát také Andrea Hlaváčková smíšenou čtyřhru a v juniorských soutěžích Patrik Rikl, Lucie Kaňková a Monika Kilnarová. Zrušeno bylo celkem deset zápasů osmifinále dvouher včetně duelů světových jedniček Srba Novaka Djokoviče a Američanky Sereny Williamsové. V roce 2000 byl odvolán druhý den turnaje a neodehrálo se 50 zápasů 1. kola.

Sedmý nasazený Berdych má s turnajovou jedenáctkou Španělem Davidem Ferrerem negativní bilanci 6:8, ale letos ho porazil na antuce v Madridu. "Na osmifinále se těším a myslím si, že to bude dobré," řekl v neděli Berdych. Ve 4. kole ale třicetiletého Berdycha čeká dobrý antukář. Ferrer má na kontě 26 turnajových vavřínů a dvanáct z nich slavil na klouzavém povrchu.

Od o čtyři roky staršího a o dvacet centimetrů menšího Ferrera musí opět čekat výborný pohyb a silné liftované míče, přesto Španěl hraje jinak než předchozí soupeř Pablo Cuevas. "Bekhend má přece jen víc rovný. Nechci říct, že úplně do údržby, ale pokud ho tam člověk zatlačí, tak moc z bekhendu netvoří," řekl Berdych o Ferrerově tenisu.

Je nám líto, video expirovalo.
Déšť zastavil French Open, celý pondělní program byl přeložen

Úspěšně si taktiku na Ferrera vyzkoušel letos v Madridu. Na turnaji série Masters vyhrál na antuce 7:6 a 7:5. "Ač ten zápas nebyl z mojí strany úplně ono, zvládnul jsem ho. Teď se těším," řekl Berdych, který má s Ferrerem bilanci 6:8.

Berdych usiluje o třetí účast ve čtvrtfinále antukového grandslamu. Naposledy se mu to povedlo předloni a nejlépe došel před šesti lety do semifinále. Jedenáctý hráč světa Ferrer je finalistou French Open z roku 2013.

Úterní program tenisového grandslamového turnaje French Open (začátky v 11:00):

Kurt Philippea Chatriera: Djokovič (1-Srb.) - Bautista (14-Šp.), S. Williamsová (1-USA) - Svitolinová (18-Ukr.), Gasquet (9-Fr.) - Murray (2-Brit.)

Kurt Suzanne Lenglenové: dohrávka Pironkovová (Bulh.) - A. Radwaňská (2-Pol.), Ferrer (11-Šp.) - Berdych (7-ČR), V. Williamsová (9-USA) - Bacsinszká (8-Švýc.), Wawrinka (3-Švýc.) - Ramos (Šp.),

Kurt č. 1: dohrávka Halepová (6-Rum.) - Stosurová (21-Austr.), Goffin (12-Belg.) - Gulbis (Lot.), Bertensová (Niz.) - Keysová (15-USA).

Kurt č. 2: Granollers (Šp.) - Thiem (13-Rak.), Suárezová (12-Šp.) - Putincevová (Kaz.).

Dvorec č. 3, 3. zápas: Krejčíková, Siniaková (ČR) - Hlaváčková, Hradecká (6-ČR).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články