Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych si chce po vyřazení spravit chuť proti Švýcarsku

Melbourne - Tomáš Berdych zkusí rychle zahnat zklamání z prohry ve čtvrtfinále grandslamu. Už příští týden se totiž čeští obhájci titulu v Davis Cupu představí v prvním kole ve Švýcarsku. "Jsme s Radkem oba fit a zase spojíme síly v jednom týmu. To je to nejsilnější, co máme, a cílem je ve Švýcarsku vyhrát," řekl Berdych po čtvrtfinálové prohře s Novakem Djokovičem na Australian Open.

Výhodou českého týmu v duelu se Švýcarskem, který se uskuteční od 1. do 3. února v Ženevě, je fakt, že domácím bude chybět druhý hráč světa Roger Federer. "Samozřejmě, je velký rozdíl, když hrajete proti Švýcarsku bez Federera, o tom se nemusíme bavit. Je to velká pomoc, zvláště když se hraje venku," řekl šestý hráč světa Berdych.

Švýcarsko bude spoléhat na Stanislase Wawrinku, který před Berdychem trápil v Melbourne Djokoviče a prohrál v pátém setu po pěti hodinách. Spolu se světovou sedmnáctkou Wawrinkou tvoří švýcarský tým Mark Chiudinelli (148. v žebříčku ATP), Henri Laaksonen (291.), Michael Lammer (360.) a Sandro Ehrat (353.).

V týmu kapitána Jaroslava Navrátila jsou v nominaci ještě Lukáš Rosol a Jiří Veselý. Tenisté odletí do Švýcarska v neděli. Češi v listopadu porazili před vyprodanou pražskou O2 arenou Španělsko 3:2. Strůjci zisku "salátové mísy" byli právě Berdych a Štěpánek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články