Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berdych se v Mnichově probojoval do druhého kola

Mnichov - Český tenista Tomáš Berdych postoupil na turnaji v Mnichově do druhého kola. Dnes potvrdil pozici jasného favorita proti domácímu Saschovi Kloerovi a hráče z konce páté stovky světového žebříčku porazil 7:6 a 6:4. V druhém kole se Berdych utká s dalším Němcem Andreasem Beckem, který vyřadil Němce Zvereva ve dvou setech 6:3 a 6:4.

Sport
zdroj: ČT4

Na antukovém podniku s dotací 450 000 eur se českému reprezentantovi sice nepodařilo vzít soupeři v prvním setu servis, ale v tie-breaku jej jasně převyšoval a nenechal jej uhrát ani jeden míč. Na začátku druhé sady navíc využil jeden z mnoha brejkbolů a dovedl utkání zdárně do vítězného konce.

V dalších zápasech se nasazeným hráčům příliš nedařilo. Turnajová dvojka Chorvat Čilič sice porazil Němce Kindelmanna 6:3 a 6:2, pátý nasazený německý tenista Schüttler však nestačil na De Bakkera z Nizozemska a osmý nasazený Kunicyn z Ruska podlehl Italovi Staracemu ve třech setech 5:7, 7:5 a 3:6. Úspěšný byl ještě sedmý nasazený Mathieu v duelu s Alžířanem Vahanem. Francouzský tenista zvítězil 6:3 a 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články