Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Berdych se posunul ve světovém žebříčku na 14. místo

Londýn - Tenista Tomáš Berdych se v novém žebříčku ATP posunul o jednu příčku na 14. pozici, což je jeho nejlepší umístění od června roku 2008, kdy byl dvanáctý. Jeho přítelkyně Lucie Šafářová je jako nejlepší Češka před semifinále Fed Cupu osmatřicátá. Čtyřiadvacetiletý Berdych vypadl minulý týden v osmifinále v Monte Carlu a slušným výsledkem na úvod antukové sezony potvrdil formu z turnajů na amerických betonech. Daviscupový reprezentant se tak o něco přiblížil vysněné světové desítce, v níž byl naposledy v dubnu před dvěma lety.

Ženská jednička Šafářová se posunula na 38. pozici, další členka týmu pro víkendové semifinále Fed Cupu v Římě Petra Kvitová je 60., Lucie Hradecká čtrnáct míst za ní. Deblové specialistce Květě Peschkeové patří v žebříčku čtyřhry 17. příčka.

Roli jasných favoritek potvrzují Italky, a to kromě aktuální formy i faktem, že tři z nich jsou na žebříčku lépe postavené než Šafářová. Světová patnáctka Flavia Pennettaová navíc vyhrála před týdnem turnaj v Marbelle, sedmnáctka Francesca Schiavoneová zase získala v sobotu titul v Barceloně po finálové výhře nad další členkou týmu Robertou Vinciovou. Žebříčkům stále vévodí Roger Federer a Serena Williamsová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články