Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Berdych první letošní titul nezískal, v Lyonu prohrál finále s Tsongou

Lyon ‒ Tomáš Berdych titul na antukovém turnaji v Lyonu nezískal. Ve finále generálky na grandslamové Roland Garros prohrál s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou 6:7 a 5:7.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Alessandra Tarantino

Berdych má za sebou nejlepší turnaj sezony. Poprvé se letos dostal do finále; celkově bylo jeho jednatřicáté v kariéře, ale čtrnáctý titul nepřidal. Ten poslední vybojoval loni v říjnu v čínském Šen-čenu. 

"Byl to výborný týden a skvělá zkušenost. Odehrál jsme čtyři zápasy, což je dobré, proto jsem sem přijel," řekl Berdych, který do Lyonu přijal volnou kartu na poslední chvíli. "Chybělo ještě jedno vítězství a bylo by to absolutně perfektní, ale je to v pohodě. Rozehrál jsem se a vzhůru do Paříže," uvedl.

V prvním setu Berdych odvrátil tři brejkboly, sám si první vypracoval za stavu 5:4. Při Tsongově podání vedl 40:15 a měl dva setboly, ale při prvním trefil ve výměně bekhendem síť.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych ve finále v Lyonu nestačil na Tsongu

Totéž se stalo i při druhém, i když jen těsně. Český hráč zklamaně zaklonil hlavu, protože Tsonga nabíhal na síť a míč by nejspíš nestihl.

Sada dospěla do tie-breaku, který Berdych začal halfvolejem do sítě a rychle prohrával 0:4. Zkrácenou hru ukončil smečí do autu - 2:7.

Ve druhém setu se Berdych nedokázal prosadit na returnu a neměl ani jednu šanci připravit Tsongu o servis. Sám si držel celý zápas podání a ztratil ho až v samém závěru.

Za stavu 5:6 sice vedl 30:0, ale Francouzi vyšel riskantní forhend, pak získal další dva body a při mečbolu mu Berdych pomohl dvojchybou.

"Byl to velice vyrovnaný zápas. Měl jsem velkou šanci na konci první sady. Nevyužil jsem dva setboly, a to byl klíč k utkání. Kdyby sadu získal, dostal bych se do jiné pozice, ale Jo se zachránil a pak už jsem si nevytvořil moc šancí," řekl Berdych.

Dvaatřicetiletý Tsonga přidal po halových triumfech v Marseille a v Rotterdamu letos třetí titul a celkově patnáctý ve dvouhře. Na antuce triumfoval poprvé v kariéře.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články