Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych prošel v Dauhá do čtvrtfinále bez ztráty setu

Dauhá - Tomáš Berdych ani v druhém kole turnaje v katarském Dauhá neztratil set. Třetí nasazený hráč zvítězil nad Blažem Kavčičem ze Slovinska hladce 6:1, 6:2 a postoupil do čtvrtfinále. V něm bude jeho protivníkem vítěz utkání mezi turnajovou šestkou Richardem Gasquetem z Francie a Italem Simonem Bolellim. 

Tomáš Berdych
zdroj: NurPhoto autor: Mark Cristino

Sedmý hráč světa Berdych v úterý vyřadil Uzbeka Denise Istomina po setech 6:1, 6:4 a ani s Kavčičem se na dvorci dlouho nezdržel. V úvodním dějství vedl už 5:0, pak sice soupeř hru na krátký čas vyrovnal, ale i v druhé sadě dvakrát ztratil podání.

Slovinský hráč z konce první stovky žebříčku tak ani potřetí s Berdychem neuhrál set. Utkání trvalo jen 58 minut. "Jsem rád, jak jsem zápas zvládl. Co jsme si řekli před zápasem, to fungovalo a je to další krok v turnaji," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu.

Devětadvacetiletý český tenista začal rok 2015 titulem z exhibičního turnaje v thajském letovisku Hua Hin a v Dauhá potvrzuje formu. I čtvrté utkání v sezoně pod vedením nového kouče Daniela Vallverdua z Venezuely vyhrál. "Zatím to funguje na sto procent a bylo by hezké to udržet co nejdéle. Jsem rád, jak jsme začali a jak to funguje na kurtu. Zatím to jde moc dobře," pochvaloval si Berdych.

Podobně suverénně zatím kráčí turnajem nejvýše nasazený Novak Djokovič. Ten postoupil do čtvrtfinále po hladké výhře 6:2, 6:1 nad Ukrajincem Sergijem Stachovským. 

Dvouhra - 2. kolo:

Berdych (3-ČR) - Kavčič (Slovin.) 6:1, 6:2, Dodig (Chorv.) - Berrer (Něm.) 7:6 (7:1), 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články