Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berdych proplouvá Římem. Po výhře nad Berlocqem je v osmifinále, Siniaková končí

Řím – Tomáš Berdych je na římském turnaji v osmifinále. Povedlo se mu to díky výhře nad Carlosem Berlocqem – argentinského hráče porazil 6:3, 6:4. Jeho dalším soupeřem bude lepší z duelu Milose Raonice s Tommym Haasem. Ve druhém kole naopak skončila Kateřina Siniaková, která podlehla Rusce Světlaně Kuzněcovové 1:6, 6:7.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters

V úvodním setu jednatřicetiletý Berdych soupeře tlačil a rychle si vypracoval vedení 5:1. Sadu však nedokázal dopodávat a ani v dalším gamu neproměnil tři setboly. Vše dotáhl až v deváté hře, kdy využil pátý setbol.

Druhý set rozhodl brejk v sedmé hře, a přestože Berdych v závěru opět musel odvracet dva brejkboly, další komplikace už nepřipustil. O tři roky staršího soupeře porazil a jeho dalším soupeřem bude vítěz duelu mezi Kanaďanem Milosem Raonicem a Tommym Haasem z Německa.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych oslavil v Římě 600. vítězství na okruhu ATP

Siniaková úvodní set nezvládla a jen jednou si po velkém boji udržela podání. V druhé sadě ale dokázala o deset let starší soupeřce brejky vracet a za stavu 5:4 dokonce podávala na vyrovnání. Dva setboly ale nevyužila a sedmá nasazená Kuzněcovová dovedla zápas do tie-breaku. V něm už se Siniaková prosadit nedokázala a prohrála i třetí vzájemný zápas.

Andy Murray prohrál v Římě překvapivě hned první zápas. Ve druhém kole, do nějž byl Brit nasazen přímo, ho domácí Fabio Fognini porazil 6:2, 6:4. S Murraym tak má vyrovnanou bilanci 3:3.

Po loňské životní sezoně, v níž se vyšvihl do čela pořadí ATP, se letos britský vítěz tří grandslamů trápí. Utrpěl už sedmou porážku, na kontě má jediný turnajový titul. Fognini mohl zápas ukončit ještě dříve, v druhé sadě vedl 5:1 a 30:0, ale favorizovaný soupeř se ještě vzchopil.

Je nám líto, video expirovalo.
Murray skončil v Římě na raketě domácího Fogniniho

Ve druhém kole skončila i Maria Šarapovová, která v Římě bojovala i o možnost startu v hlavní soutěži Wimbledonu. Ruská tenistka, jež potřebovala dojít do semifinále, aby se v žebříčku posunula na potřebné místo, vzdala ve třetím setu zápas s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

Šarapovová si vyžádala pauzu na ošetření ve druhém gamu a na kurt se vrátila se zatejpovaným levým stehnem. Po třetí hře, v níž Chorvatka při svém servisu snížila na 1:2, duel vzdala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články