Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych prohrál ve čtvrtfinále Masters v Cincinnati s Nadalem

Cincinnati (USA) - Český tenista Tomáš Berdych nestačil ve čtvrtfinále turnaje Masters v Cincinnati na bývalou světovou jedničku Rafaela Nadala. Prohrál s ním po vyrovnaném průběhu 4:6 a 5:7. Do semifinále soutěže s dotací tři miliony dolarů postoupili všichni čtyři nejvýše nasazení hráči. Turnajová dvojka Nadal se utká se čtyřkou Novakem Djokovičem, nejvýše nasazeného Rogera Federera čeká trojka Andy Murray.

Nadal porazil Berdycha počtvrté za sebou a upravil vzájemnou bilanci na 5:3. Berdych si vybral slabší chvilku hned při úvodním gamu, ve kterém ztratil podání, a to už pak španělskému soupeři stačilo k zisku prvního setu. Ve vyrovnané bitvě si pak oba hráči drželi podání až do závěru druhé sady. Berdych v jedenácté hře nevyužil šanci na brejkbol a Nadal mu vzápětí vzal servis.

"Myslím, že se zlepšuji každým dnem," pochvaloval si Nadal, který hraje svůj druhý turnaj po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolen. Na zdejším tvrdém povrchu přitom před zápasem favorizoval spíše Berdycha. "Porazit Tomáše na tomhle povrchu pro mě znamená velmi cenné vítězství. Semifinálová účast mi před US Open hodně pomůže," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články