Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Berdych prohrál s Verdaskem, Benešová se Švedovovou

Monte Carlo - Tenista Tomáš Berdych vypadl na antukovém turnaji série Masters v Monte Carlu v třetím kole. Český hráč sice získal v duelu s Španělem Fernandem Verdaskem první set, ale na začátku druhé sady si poranil kotník a prohrál 7:5, 3:6 a 2:6. Verdaskovi tak podlehl poprvé po dvou letošních výhrách. V duelu o semifinále narazí Verdasco na krajana Alberta Montaňése, který porazil turnajovou čtyřku Marina Čiliče dvakrát 6:4. Skončila také Iveta Benešová. Na turnaji v Barceloně se zastavila ve čtvrtfinále. Nad síly sedmadvacetileté hráčky v něm byla o pět let mladší Jaroslava Švedovová z Kazachstánu, která zvítězila za 94 minut dvakrát 6:4.

"Byl to dobrý zápas, ale bohužel se špatným koncem. Do třetice to nevyšlo," citoval slova Berdycha mluvčí českého daviscuvého týmu Karel Tejkal, který s ním mluvil. Na kotník se patnáctý hráč světa nechtěl vymlouvat. "Samozřejmě jsem nohu podvědomě šetřil, trošku jsem se bál, ale musím přiznat, že mi ke konci docházely síly, a proto jsem prohrál. Poslední dobou toho bylo hodně, a to se projevilo."

Bolest v kotníku Berdych pocítil po skluzu ve třetí hře na začátku druhého setu. Hned naznačil rozhodčímu, aby mu na pauzu zavolal ošetření. Game prohrál a fyzioterapeut Michal Novotný mu pak nohu protahoval. Pohyb české jedničky od té doby nebyl ideální. "Je to kotník jako v Rusku," připomněl Berdych těžký výron z daviscupového utkání v Moskvě z dubna roku 2008. Tehdy sváděl bitvu s Nikolajem Davyděnkem a z kurtu odkulhal. Tentokrát zápas dohrál a zranění není tak vážné. "Je to na druhé straně, a proto by to nemělo být nic zásadního. Teď si pár dnů odpočinu," plánoval Berdych.

Patnáctý hráč světa Berdych před Monte Carlem porazil Verdaska na tvrdých površích v Indian Wells i v Miami. Vzájemná bilance obou hráčů je nadále příznivá pro Berdycha, který vede 6:4.

Skvělý zápas odehrál Španěl Rafael Nadal

Pětinásobný vítěz z Monte Carla Nadal zničil Němce Michaela Berrera 6:0 a 6:1. Podobným stylem porazil v předchozím kole Nizozemce Thiema de Bakkera. "Ale hrál jsem ještě líp, protože míče jsem dával blíž k lajnám," řekl Nadal. Jeho dalším soupeřem bude Juan Carlos Ferrero, který ve třech setech vyřadil Jo-Wilfrieda Tsongu z Francie. "Juan Carlos je skvělý hráč, vyhrál na antuce hodně zápasů. Bude to těžké," řekl Nadal.

Benešová byla v Barceloně jedinou českou hráčkou, která přešla přes první kolo. Petra Kvitová, jež vypadla právě v duelu s Benešovou, stejně jako Lucie Hradecká a turnajová osmička Lucie Šafářová zůstaly v katalánské metropoli bez zisku setu.

Benešová, 69. hráčka světového žebříčku, získala ještě skalp páté nasazené Rumunky Sorany Cirsteaové. V boji o postup mezi nejlepší čtveřici ale nezvládla ani druhý vzájemný zápas s moskevskou rodačkou Švedovovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články