Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Berdych přešel přes Lópeze, Šafářová jde na Serenu Williamsovou

Peking - Tomáš Berdych vstoupil úspěšně do turnaje v Pekingu. Třetí nasazený hráč v prvním utkání od semifinále Davisova poháru porazil v Číně neoblíbeného soupeře Španěla Feliciana Lópeze hladce 6:1 a 6:2. V ženském pavouku postoupila Lucie Šafářová už do osmifinále. Třináctá nasazená tenistka porazila Němku Monu Barthelovou 6:3, 6:3.

Sport
zdroj: ČT4

V dalším kole bude Berdych hrát s Viktorem Troickým ze Srbska, Šafářová se o postup do čtvrtfinále utká s Američankou Serenou Williamsovou. Světová jednička v druhém kole zvítězila nad Bulharkou Cvetanou Pironkovovou 6:2, 6:3.

Devětadvacetiletý Berdych letos s Lópezem už dvakrát prohrál, ale v Pekingu na kurtu dominoval. Výborně podával a světovou dvacítku Lópeze nepustil k jedinému brejkbolu. Zápas ukončil rychle po hodině a třech minutách esem.

Berdych začíná v Pekingu závěrečnou část sezony se snahou popáté za sebou postoupit na Turnaj mistrů. V žebříčku pro start v Londýně je aktuálně osmý a musí o účast bojovat. Po Pekingu bude hrát v Šanghaji, ve Stockholmu, možná ve Valencii a následně absolvuje halový turnaj v Paříži.

Šafářová, jež minulý týden ve Wu-chanu ztroskotala hned v prvním kole, přehrála o tři roky mladší Němku za 80 minut. Proti soupeřce, která v čínské metropoli prošla do hlavní soutěže z kvalifikace, proměnila sedmadvacetiletá fedcupová šampionka všechny tři brejkboly, sama naopak všech deset hrozeb brejku odvrátila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články