Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Berdych přejel Santillana a v Los Cabos už je ve čtvrtfinále

Los Cabos – Tomáš Berdych se na turnaji v Los Cabos posunul už do čtvrtfinále. Prvnímu nasazenému tenistovi k tomu pomohlo hladké vítězství nad Akirou Santillanem z Austrálie. Český hráč, jenž měl v Mexiku v úvodním kole volný los, vyhrál za necelou hodinu 6:3, 6:1 a dále ho čeká Francouz Adrian Mannarino.

Tomáš Berdych
zdroj: Reuters autor: Matthew Childs

Jednatřicetiletý Berdych čelil proti 168. hráči světového žebříčku v úvodním setu jedinému brejkbolu, který v osmé hře odvrátil, a ve druhé sadě se rychle ujal vedení 4:0. Pak si dovolil chvilkové zaváhání a dvacetiletý rodák z Japonska mu prolomil servis, víc už ale Berdych nedovolil.

"Byl to rychlý zápas, ale jsem rád, jak jsem hrál," pochvaloval si český tenista po 56 minutách na kurtu. "Diváci mě hezky přivítali, takže doufám, že tu odehraju co nejvíce zápasů," dodal Berdych, jenž v Mexiku startuje poprvé v kariéře.

Obhájce Monfils ve Washingtonu dohrál

Na turnaji ve Washingtonu se naopak velkému favoritovi proti outsiderovi nedařilo. Šestý nasazený obhájce titulu Gael Monfils z Francie prohrál s dvoustým hráčem světového žebříčku Yuri Bhambrim z Indie.

Úspěšný kvalifikant sebral favoritovi hned první sadu. Monfils sice dokázal vyrovnat na 1:1. V utkání však často chyboval. Naopak Bhambri předváděl na kurtu životní výkon. Rozhodující sadu nakonec indický tenista vyhrál 7:5, celkově tedy 2:1 na sety a překvapivě postoupil do dalšího kola.

Je nám líto, video expirovalo.
Obhájce titulu Monfilse ve Washingtonu vyřadil kvalifikant
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články