Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych před duelem s Federerem: V současnosti není lepšího hráče

New York – Prestižní zápas se světovou jedničkou čeká na US Open Tomáše Berdycha. Český tenista poprvé v kariéře postoupil na americkém grandslamu do čtvrtfinále a hned narazí na Rogera Federera. Berdych se na duel těší a proti skvěle hrajícímu Švýcarovi si věří. Dlouhodobě má sice s Federerem zápornou bilanci, ale od roku 2010 dokázal Berdych Švýcara v šesti utkáních třikrát porazit.

Tomáš Berdych
zdroj: Getty Images

"Roger zase hraje neuvěřitelný tenis. Vyhrál další grandslam, vrátil se na post světové jedničky a v současnosti není na okruhu lepšího hráče," řekl Berdych k sedmnáctinásobnému grandslamovému šampionovi.

S jednatřicetiletým Federerem má negativní bilanci čtyř výher a 11 porážek. "Ale z posledních šesti zápasů to mám tři tři a to je hezká statistika s takovým soupeřem," upozornil český tenista na duely datující se od roku 2010. Mezi ně patří výhra nad Federerem ve čtvrtfinále Wimbledonu před dvěma lety a dva vítězné zápasy na amerických betonech. "Ale teď to bude zase úplně jiné," předpokládá Berdych. "Proti Tomášovi to je vždy těžký zápas. Už jsme spolu hráli mnohokrát a budu muset pokračovat v dobrém servisu a diktovat výměny," uvedl Federer.

Naposledy se spolu utkali letos ve finále na modré antuce v Madridu a Berdych po vyhrané první sadě zápas ztratil. "Roger od té doby hraje ještě lépe. Když jsem viděl los US Open, hned jsem si řekl, že s ním chci hrát. Teď ta situace nastává a já se pokusím hrát co nejlépe a uvidíme, jak to dopadne," řekl Berdych, který je na US Open poprvé ve čtvrtfinále, zatímco Federer turnaj už pětkrát vyhrál.

Roger Federer
zdroj: ISIFA

Rodák z Valašského Meziříčí porazil v osmifinále Španěla Nicoláse Almagra ve třech setech a Federer měl nečekané volno, jelikož Američan Mardy Fish k zápasu kvůli zdravotním komplikacím nenastoupil. "Díky třísetové výhře jsem ušetřil síly. Jsem za sebe raději, že jsem hrál a udržel si rytmus jeden den zápas a druhý volno," řekl Berdych.

Fakt, že ze šesti posledních zápasů tři nad Federerem vyhrál, je pro něj příjemný, ale nedá se přeceňovat. "Těžko říci, jestli jsem se k němu přiblížil, nebo ne. On je opět silný a uvidíme, jak se zápas vyvine. Bude to nový zápas. On hraje dobře a i já jsem jiný hráč. Jsem zkušenější a cítím se dobře," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články