Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Berdych postupuje, Plíšková se utká ve čtvrtfinále se Šafářovou

Rotterdam/Antverpy - Tomáš Berdych se na turnaji v Rotterdamu o další krok přiblížil obhajobě loňského titulu. Letos třetí nasazený porazil nebezpečného Itala Andrease Seppiho po třech setech 6:0, 3:6, 6:3 a postoupil do čtvrtfinále. Dařilo se i Karolíně Plíškové a Lucii Šafářové, první jmenovaná česká tenistka se na turnaji v Antverpách probojovala mezi osm nejlepších po výhře 6:3, 6:3 nad Němkou Annikou Beckovou, Lucie Šafářová zase zdolala francouzskou tenistku Kristinu Mladenovicovou 6:4 a 6:1. Obě se spolu utkají ve vzájemném souboji. O postup do semifinále si v Belgii zahraje také Barbora Záhlavová-Strýcová.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych nedal Seppimu v první sadě šanci. Povolil mu jen deset fiftýnů a za 21 minut mu uštědřil "kanára". Ital pak ale ukázal svoji letošní formu, díky které v Austrálii vyřadil Rogera Federera a minulý týden hrál finále v Záhřebu. Ve druhé sadě srovnal hru, vzal Berdychovi jednou servis, což mu stačilo, aby si vynutil třetí sadu.

V rozhodujícím setu Berdych prorazil Seppimu podání ve čtvrté hře. První mečbol měl za stavu 5:2, ale Ital konec ještě odvrátil. O hru později už Berdych souboj, ve kterém dal deset es a nastřílel celkem třicet vítězných míčů, ukončil.

Berdych, ač má na kontě deset titulů, ještě nikdy v kariéře žádný neobhájil, a pokud to chce v Rotterdamu změnit, musí nyní zdolat Monfilse (21. v žebříčku ATP). Francouze porazil třikrát ze čtyř zápasů, ale ten poslední mu nevyšel. Na Roland Garros s Monfilsem předloni prohrál v 1. kole dramatickou pětisetovou bitvu. 

Plíšková i Šafářová se dostaly v Antverpách do čtvrtfinále a zahrají si proti sobě

Obě nasazené Češky na sebe v oficiálním utkání narazí podruhé. Před třemi lety v rámci akce ITF Sparta Prague Open zvítězila zkušenější Šafářová.

Karolína Plíšková se po vydařeném fedcupovém zápase v Kanadě veze na vítězné vlně a do čtvrtfinále v Antverpách prošla po výhře 6:3 a 6:3 nad Němkou Annikou Beckovou.

Šafářová o víkendu týmovou soutěž vynechala, ale dnes si mohla vyzkoušet případný dubnový souboj v semifinále Fed Cupu proti Kristině Mladenovicové z Francie. Česká tenistka vyhrála 6:4, 6:1. Světová patnáctka Šafářová měla skvělou úspěšnost při prvním podání (91 procent) a udělala pouze šest nevynucených chyb.

Plíšková, která je o sedm příček v žebříčku níže, se v první sadě přetahovala s Beckovou o podání, ale sadu ovládla 6:3. Ve druhé vedla už 4:1, ale dovolila soupeřce zápas zdramatizovat. Becková snížila na 3:4 a měla šanci na vyrovnání, jenže Plíšková nakonec rozhodující game uhrála a dovedla zápas k výhře. A to i přesto, že měla úspěšnost prvního podání jen 53 procent.

Třetí českou čtvrtfinalistkou se stala Záhlavová-Strýcová, když porazila jinou francouzskou tenistku Alizé Cornetovou 6:4, 6:2. V dalším kole narazí na Němku Monu Barthelovou, jež překvapivě vyřadila nasazenou jedničku Kanaďanku Eugenii Bouchardovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články