Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Berdych postoupil v Rotterdamu do semifinále, čeká ho Simon

Rotterdam - Tenista Tomáš Berdych dál kráčí na turnaji v Rotterdamu za obhajobou titulu. Třetího nasazeného českého hráče nerozhodil ani nepříjemný pád ve druhém setu utkání s Francouzem Gaëlem Monfilsem a po výhře 6:1 a 6:4 za hodinu a jedenáct minut postoupil do semifinále.

O účast ve finále se Berdych utká s dalším Francouzem Gillesem Simonem, s nímž má negativní zápasovou bilanci 3:6 a prohrál s ním také dosud poslední duel loni v Šanghaji. Simon dnes překvapivě vyřadil nasazenou jedničku Andyho Murrayho z Británie, jehož zdolal 6:4, 6:2. S nedávným finalistou Australian Open přitom třicetiletý Francouz prohrál posledních dvanáct utkání.

Souboj s Monfilsem (21. v žebříčku ATP) měl Berdych od začátku pevně ve své moci. Dobře podával, kontroloval výměny od základní čáry a chodil si i pro vítězné body na síť. V prvním setu ztratil jedinou hru, ale ve druhé sadě obecenstvu zatrnulo.

Za stavu 1:1 při podání soupeře Berdych po bekhendu podklouzl a ošklivě spadl. Chvilku ležel na zemi, Francouz přelezl síť, s českým hráčem si plácl a podal mu raketu. Naraženou levou ruku si Berdych nechal zkontrolovat od fyzioterapeuta, na pravé hrací ruce měl odřeniny. Rozhodit se tím ale nenechal, po návratu do hry vzal Monfilsovi podání a díky tomuto brejku získal i druhou sadu.

"Byl to ošklivý pád. Uvidíme, co z toho bude, ale na semifinále bych měl být v pořádku," uvedl Berdych po utkání, jež podle něj bylo těžší, než naznačuje výsledek. "Ze skóre by se mohlo zdát, že to bylo lehké vítězství, ale byla to tvrdá bitva. Musel jsem se vydat ze všeho," dodal.

Devětadvacetiletý Berdych potvrzuje dobrý vstup do sezony. Minimálně do semifinále postoupil i na svém třetím turnaji v roce. V Dauhá prohrál až ve finále a na Australian Open skončil v semifinále po prohře s Murraym.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články