Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych postoupil v Madridu do 2. kola, Kvitová skončila

Madrid - Český tenista Tomáš Berdych pokračuje na vítězné vlně i na turnaji Masters v Madridu. Po nedělním triumfu v Mnichově dnes vyhrál již šestý zápas za sebou a díky vítězství 6:0 a 7:6 nad domácím Guillermem Garcíou-Lopezem postoupil do 2. kola. Jeho přítelkyně Lucie Šafářová je po vítězství nad Britkou Anne Keothavongovou 6:1 a 7:5 již v kole třetím. Nedařilo se naopak Petře Kvitové, která ve 2. kole vypadla s Franceskou chiavoneovou. Devětačtyřicátá hráčka světa byla Italce, která je v žebříčku o čtyři příčky před ní, vyrovnanou soupeřkou pouze v první sadě a nakonec prohrála 4:6, 2:6.

Berdych nedal zpočátku svému soupeři šanci a v prvním setu mu uštědřil dokonce "kanára". García-Lopez ale hned na úvod další sady poprvé vzal českému hráči servis a utkání se začalo dramatizovat. Přesto Berdych dokázal dovést set do tie-breaku a ten vyhrát 7:5.

Šafářová postupuje dál

V dalším kole jej čeká pátý nasazený Juan Martín del Porto, s nímž by se měl střetnout i ve čtvrtfinále Davisova poháru. S mladým Argentincem se potkal už loni ve finále turnaje v Tokiu, kde vyhrál hladce 6:1 a 6:4.

Také Šafářová zahájila utkání ve velkém stylu. Při vlastním servisu
ztratila v prvním setu pouze dva fiftýny, navíc se jí podařilo dvakrát
proměnit brejk. Poté však povolila soupeřce vrátit se do zápasu a v druhé
sadě najednou prohrávala 1:4. Od tohoto stavu opět zpřesnila údery a
dokázala otočit na 7:5. V dalším kole ji čeká zřejmě světová jednička
Dinara Safinová, která má ještě utkání 2. kola před sebou.

Schiavoneovou čeká souboj s Duševinovou

V prvním vzájemném měření sil se devatenáctiletá Kvitová s o devět let starší protivnicí v prvním setu přetahovala o vedení, nakonec však ztratila rozhodující podání a prohrála 4:6. Hned na úvod druhé sady nabídla Schiavoneová Kvitové dva brejkboly, ale Češka tuto šanci nevyužila. Naopak sama své třetí podání ztratila a prohrála pět her za sebou. 

Zkušená Italka v prvním kole přešla přes nasazenou dvojku Serenu Williamsovou, která kvůli zranění vzdala. V 3. kole ji čeká duel s Ruskou Věrou Duševinovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články