Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych postoupil v Dubaji do dalšího semifinále

Dubaj - Český tenista Tomáš Berdych se podruhé za sebou dostal do semifinále turnaje ATP. Třetí nasazený hráč dnes zdolal v Dubaji Dmitrije Tursunova z Ruska 6:3, 6:2 a o účast ve finále si zahraje se Švýcarem Rogerem Federerem, který porazil Rusa Nikolaje Davyděnka dvakrát 6:2.

Proti Federerovi nastoupil Berdych naposledy loni ve čtvrtfinále US Open a porazil ho ve čtyřech setech. Českého tenistu čeká s druhým hráčem světového žebříčku, který turnaj ve Spojených arabských emirátech ovládl také v letech 2003 až 2005 a v roce 2007, sedmnáctý vzájemný zápas s bilancí jedenácti proher a pěti vítězství.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Argentinec Juan Martín del Potro a světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista a dubajský šampion z let 2009 až 2011 ve čtvrtfinále zdolal Itala Andrease Seppiho 6:0, 6:3 a vyhrál i jedenáctý zápas v sezoně.

První semifinále v sezoně si Berdych zahrál před týdnem v Marseille, kde nakonec prohrál až ve finále. I ve Francii porazil Tursunova ve stejné fázi turnaje ve dvou setech. S Rusem si vylepšil bilanci už na sedm výher a jednu prohru.

Sedmadvacetiletý český tenista se opíral především o dobré podání a soupeři nepovolil během zápasu ani jeden brejkbol. Po vyhrané první sadě se rychle dostal do vedení 4:0 ve druhém setu a zápas měl jasně pod kontrolou.

Berdych dal devět es a využil i faktu, že Tursunov měl problém s levým stehenním svalem. "Každý zkouší hrát a bojovat, protože stát se může všechno, ale když nejste stoprocentní, tak je to proti elitním hráčům těžké," řekl Berdych. "Já jsem se hlavně snažil, abych se dostal do lepšího rytmu na kurtu," dodal český tenista.

V Dubaji je Berdych v semifinále podruhé v kariéře. Předloni souboj o postup do finále se Srbem Novakem Djokovičem ve třetím setu kvůli zranění vzdal. Jediným českým vítězem dubajského podniku je Karel Nováček z roku 1993.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články