Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Berdych postoupil do třetího kola, Šafářová i Cetkovská dohrály

Paříž - Sedmý hráč světa Tomáš Berdych postoupil na tenisovém French Open do 3. kola, když vyřadil domácího Michaela Llodru ve třech setech 6:2, 6:3 a 6:3. Naopak Lucie Šafářová vypadla na Rolland Garros popáté za sebou ve druhém kole. Dvacátá nasazená prohrála s Marií José Martínezovou ze Španělska po setech 4:6 a 5:7. Dohrála i turnajová čtyřiadvacítka Petra Cetkovská po porážce s Francouzkou Mathilde Johanssonovou 6:7 a 2:6. Zítřejší utkání Lukáše Rosola, Petry Kvitové a Kláry Zakopalové sledujte od 11:00 na ČT4 a našem webu.

Tomáš Berdych v utkání s Michaelem Llodrou
zdroj: AP autor: Bernat Armangue

Berdych s Llodrou prohrál oba předchozí zápasy na grandslamech, ale nyní mu vrátil porážky z úvodu US Open 2010 a druhého kola právě v Paříži před čtyřmi lety. Český tenista hrál rychle, výborně podával a soupeře k ničemu nepustil. Ve 3. kole ho čeká Jihoafričan Kevin Anderson, s nímž se už utkal ve stejné fázi v lednu na Australian Open a porazil ho ve třech setech. Bez ztráty sady přešel Berdych přes dvoumetrového rodáka z Johannesburgu také začátkem května na modré antuce v Madridu.

"Od začátku do konce to bylo podle toho, co jsem chtěl hrát, co bylo potřeba. Nejdůležitější bylo, že se mi to podařilo zvládnout herně i mentálně, což se mi povedlo úplně bez jediné chybičky," řekl Berdych. Llodra uvedl, že necítil žádnou naději proti Berdychovi tentokrát uspět. "To je pro mě ta nejlepší vizitka, když tohle řekne poražený hráč," doplnil český tenista.

Šafářová v duelu s Martínezovou dost chybovala a soupeřka ji ničila častým zkrácením hry těsně za síť. "Soupeřka hrála přesně to, co mi nevyhovuje a co na mě platí. Proti někomu takovému nikdy nechytíte rytmus. Jednou z forhendu lift, pak čop nebo kraťas. Dost jsem se nasprintovala," uvedla Šafářová. "Jsem zklamaná. Hrála jsem letos na antuce dobře, čekala jsem, že se mi v Paříži povede líp," uvedla.

Cetkovská začala proti kamarádce Johanssonové, se kterou má společného trenéra, výborně a po dvou brejcích vedla v prvním setu 4:1. Sadu ale ztratila ve zkrácené hře a ve druhém setu už nedokázala zápas otočit. Johanssonová se díky výhře dostala v sedmadvaceti letech poprvé v kariéře do třetího kola grandslamu.

S Johanssonovou prohrála Cetkovská třetí zápas po sobě a letos jí podlehla podruhé. "Určitě hrálo roli, že s ní ty zápasy nedokážu hrát. Uvolnit se, být agresivní tak, jak bych byla, kdyby byl na druhé straně někdo jiný. Chybí mi komunikace s trenérem, který mi nemohl radit. Měla jsem proti sobě celý kurt, všichni byli pro ni, měla tam rodinu. Nehrála jsem jenom proti ní, ale i proti ostatním," řekla Cetkovská.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open 2012

Snadnou výhrou vykročily za obhajobou titulu ve čtyřhře Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková. Páté nasazené porazily v prvním kole domácí dvojici Julie Coinová, Pauline Parmentierová jasně 6:0 a 6:1 a nyní je čekají Němka Anna-Lena Grönefeldová a Chorvatka Petra Martičová.

Po dramatu v prvním kole zvládla světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska hravě druhý zápas. Němku Dinah Pfizenmaierovou porazila dvakrát 6:1. Bez problémů zvítězili favorité dvouhry mužů Srb Novak Djokovič a Švýcar Roger Federer, který se radoval z 234. vítězného zápasu na grandslamovém turnaji a v čele historického pořadí předstihl Američana Jimmyho Connorse.

Po Sereně Williamsové, jež nečekaně vypadla v úterý v prvním kole, se dnes s Roland Garros rozloučila i její starší sestra Venus. Sedminásobná grandslamová vítězka podlehla o kolo dál za rovnou hodinu 2:6 a 3:6 světové trojce Agnieszce Radwaňské z Polska.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články